Списък с епизоди на „Слийпи Холоу“ (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Сезон 1[1] Сезон 2 Сезон 3 Сезон 4-премиерата ще е в началото на 2017 г
1 Пилотен

Един съвременен свръхестествен трилър, базиран на Легендата за Слийпи Холоу. Икабод Креин, си партнира с местния шериф на Слийпи Холоу за решаване на тайните на един град опустошен от битката между доброто и злото.

1 Това е война

Веднага след събитията от Сезон 1 финал, Икабод се озовава погребан жив в ковчег; Аби е в капан на чистилището; Съпругата на Икабод, Катрина, е отвлечена от Конника без глава. Капитан Франк Ървинг е зад решетките за убийство, което не е извършил; а Джени, е сред останките на една ужасяваща катастрофа. Тези събития се дължат, в голямата си част, на шокиращо разкритие, че Хенри Париш, не е доверен приятел на Икабод и Аби, а всъщност е син на Икабод и Катрина и Втория конник на Апокалипсиса...

1 Аз, Свидетел

Аби Милс получава съобщение от Икабод след като не го е чувала в продължение на няколко месеца. Те се изправят срещу ново зло и трябва да обединят силите си със стари приятели, за да се изправят пред тази нова заплаха за Слийпи Холоу.

1 Колумбия
2 Кървава луна

Икабод и Аби издирват възкресена вещица, която оставя следа от овъглени трупове след нея.

2 Рода

Икабод Крейн и лейтенант Аби Милс съчиняват смел план, за да се опитат да спасят съпругата на Икабод, Катрина, от Конника без глава като възкресят Франкенщайн – чудовище, създадено от Бенджамин Франклин. В същото време, Франк Ървинг е изправен пред нови проблеми, след разкриване на истинските подробности за неговата среща с демона, а Джени се озовава в противоречие с новия шериф в града.

2 Прошепвания в мрака

Минали дела се връщат за да дадат на Крейн, Аби и Джени причини да останат чисти.

3 За да възтържествува злото

Още един войник в армията на злото, Сънчо, се просмуква в сънищата на жителите на Слийпи Холоу. С проникването на съзнанието им през нощта, той ги измъчва до ръба – защото всички, те, са си затваряли очите за справедливостта. Когато Сънчо набелязва Аби, тя е принудена да започне да се изправя пред миналото си – сестра и Джени. С Икабод на нейна страна, двамата трябва да се опитат да победят Сънчо и да продължат борбата си срещу злото.

3 Коренът на всяко зло

След банков обир прераснал в насилие, Аби и Икабод тръгват на лов за мистериозна сребърна монета, която има голяма власт. В същото време, капитан Франк Ървинг е в позиция, където той трябва да избира между семейството му и доброто и връзката му със сестрите Милс е поставена на голямо изпитание.

3 Кръв и страх

Страхът е в Слийпи Холоу, когато Пандора освобождава древен артефакт от кутия си, за да може да превърне един обикновен човек в ужасяваща фигура от миналото.

4 Малкият ключ на Соломон

Преследвани от членове на древна конспирация, Икабод и Аби търсят помощ от Джени в търсенето на древен артефакт.

4 Отиди там, където съм те пратил ...

Аби и Крейн в търсене на липсващи деца разкриват същество подобно на Вълшебния свирач , чиято връзка със семейството на детето се простира назад във времето до вековно проклятие.

4 Сестрите Милс

По-силна от всякога, Пандора отприщва зла сила. Междувременно Аби и Джени работят заедно, когато Пандора пуска чудовището към децата на Слийпи Холоу.

5 Джон Доу

Линиите между живите и мъртвите са замъглени.

5 Разплаканата дама

Една жена от миналото Икабод Крейн идва в Слийпи Холоу под формата на една не-мъртва Плачеща дама, с цел да навреди на някого по пътя си. В същото време, Катрина и Крейн научават обезпокоителни неща за миналото един на друг, а Аби има неочакван флирт.

5 Мъртвите не разказват истории

Когато старият враг на Икабод се връща от мъртвите, той и Аби се обръщат към Бренан и Сийли Буут, за да отключат тайни от 18 век с помощта на науката през 21 век.

6 Господарят на греха

След рядък ден, позволявайки на Крейн и Аби, да се отпуснат, докато наблюдават бейзбол. Той е отвлечен, докато се завръщат у дома. Сестрите виждат предупреждение от Катрина, преди да убият ездача трябва да прекъснат връзката между него и Икабод, чрез „канибал грях“ – Хенри Париш. Икабод междувременно обсъжда неговата морална дилема, с неговите похитителите Масоните, които се възхищават на смелостта му отново да се спре Смъртта ...

6 И Бездната погледи

Сина на Шериф Корбин се връща от войната, но странното му поведение карат Аби и Икабод да се запитат какви са истинските му намерения.

6 Червената дама от Карибите

Пандора отприщва чудовище, което преследва жителите на Слийпи Холоу през нощта, В същото време, Икабод черпи от собствените си преживявания, за да предложи на Аби съвет, когато тя трябва да направи важно решение за кариерата си.

7 Нощния ездач

Аби и Икабод трябва да намерят скрити улики за да осуетят злото в Слийпи Холоу. Аби получава неочаквано посещение от загадъчния Анди Брукс.

7 Освобождение

Аби и Икабод научават, че Катрина е в непосредствена опасност и са в надпревара с времето, за да ѝ помогнат

7 Изкуството на войната

Когато Рейнолдс се отправя към DC за обсъждане на развитието на случая Невинс, Аби е оставен да командва. Джени и Джо се справят с неочаквани последици в резултат на кражба на парчето, което поставя двата живота на героите и кариерата на Аби в голяма опасност. В същото време, се разкрива една нова, по-опасна зла сила

8 Магьосник

Икабод, Аби, капитан Ървинг и Джени обединяват силите си и за да се изправят срещу Конника без глава. Икабот е шокиран от истинския мотив на конника.

8 Безсърдечен

Крейн и Аби тръгват да преследват сукуба която напада Хенри с цел да изцеди жизнените сили от него.

8 Нов световен ред

Свидетелите се занимават с трайните последици от парчето и се намират в сериозна опасност, тъй като те се изправят лице в лице с по-голямо зло, отколкото биха могли да си представят.

9 Светилище

Когато Икабод и Аби разследват случай с изчезнали лица, търсенето води до колониална къща, която държи тайни от миналото Икабод ... и отприщва дълго спящ зло.

9 Мама

Серия от мистериозни смъртни случаи при Таритаун води Аби и Икабод до открие, че е замесен дух.

9 Един живот

След огромната жертва на Аби, Крейн и Джени се опитват да намерят начин да я спасят. Крейн намира нов партньор а Джени се изправя срещу бивш враг.

10 Голем

Икабод привлича Хенри Париш да му помогне да общуват с Катрина, но в процеса, нещо се е освободило от чистилището.

10 Велико дело

Аби и Икабод са напът да открият оръжие, което може да убие Молох – Мечът на Матусал – преди Конника без глава да ги спре.

10 Инцидент в Каменното имение

В стремежа си да спасят Аби, Крейн и Софи са принудени да се бият със свръхестествена сила, насочена към гражданите на Слийпи Холоу, докато Пандора и Скрития само стават по-силни. В същото време, в опит да разбере какво наистина се е случило със сестра и, Джени е изправена пред един стар враг: баща ѝ.

11 На кораба

Дъщерята на Ървинг става прицел на злите сили.

11 The Akeda-Конника война

Лоялността е поставена на карта, непредвидени жертви трябва да бъдат направени в битката между доброто и злото.

11 Сродни души

Чудовището на Франкенщайн, което Аби и Крейн използваха срещу Конника без глава, се връща в Слийпи Холоу.

12 Незаменим човек

Икабод и Аби откриват шокиращата истина за смъртта на Джордж Вашингтон, докато Ървинг взима решение в името на семейството си, което засяга бъдещето му.

12 Изгубен рай

Икабод и Аби се срещат с Орион, един ангел, който може да бъде в състояние да им помогне в тяхната конфронтация с Молох. В същото време, Катрина не е съвсем готова да се откаже от Ейбрахам.

12 Греховете на бащата

Когато Джени взима решението да се изправи срещу баща си, семеен смут от миналото се издига към повърхността. В същото време, Атикус Невинс се връща в града, носейки по-голяма опасност от тази която ФБР може да си представи.

13 Лоша кръв

Битката между доброто и злото взима неочакван обрат.

13 Pittura Infamante

След мистериозната смърт на реставратор на изкуството в соаре на Слийпи Холоу – историческо общество, Икабод и Катрина си спомнят за един скъп приятел от миналото си – Абигейл Адамс. В същото време, Аби е шокирана от посещението на някого в полицейското управление.

13 Тъмно огледало

Когато чудовище наподобяващо Дяволът от Ню Джърси опустошава Слийпи Холоу, Крейн трябва да се възползва от миналото си, за да се намери връзката. В същото време, Аби продължава да се бори с последиците от травмата си.

14 Кали

С помощта на Икабод, Аби и Джени, Ник Хоули се изправя срещу злото от детство си. Капитан Франк Ървинг се нагажда към новия си „живот“.

14 В дивото

Аби и Агент Фостър отиват на курс по обучение за оцеляване и се сблъскват с едно от съществата на Скрития. Крейн се опитва да разберете повече за символа от света в който Аби е била в капан.

15 Магьосник

След бягството от чистилището, магьосник се връща, за да намерите опасна книга на магии. В същото време, Аби се опитва да се довери на Франк Ървинг отново, докато Хенри се опитва да намери своята идентичност.

15 Изолиран

Крейн и Аби трябва да си сътрудничат със своите врагове, когато свръхестествено събитие шокира свидетелите. Джо и Джени се опита да възстанови връзката си.

16 Какви лъжи криеш

Аби и Крейн са викнати, за да разследват, когато екип от инспектори е изчезнал. Междувременно Франк иска от Джени услуга.

16 В ранни зори

Тъй като силата на Скрития расте, Крейн трябва да проучи миналото си с Бетси Рос, за да намерите ключа за да го спре. В същото време, Джени се чуди дали тя може някога да има отношения с баща си, а Аби е изправена пред трудно решение, тъй като нещата с Рейнолдс стават все по-обтегнати.

17 Пробуждане

Икабод и Аби се борят срещу тези, които искат да пробудят вещерско сборище, а Джени научава тревожна истина за Франк Ървинг.

17 Delaware

Екипът приветства нов член. Крейн и Абигейл продължават да търсят катакомбите. Скрития ще стане по-силен когато пясъчния часовник изтече. Джени открива нещо ново за баща си.

18 Времето лети

Хвърлена назад във времето до войната за независимост от заклинанието на Катрина, Аби трябва да убеди тогавашния Икабот, че тя е там, за да му помогне, докато Катрина привлича Конника без глава, за да и подпомогне в отмъщението си.

18 Залезът на боговете

След изумително откритие, Аби и Крейн осъзнават какво трябва да направят, за да се възстанови кутията на Пандора отново. Междувременно, екипът работи неуморно, за да спре Скрития, преди той да унищожи цялото човечество.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Sleepy Hollow (2013– ) Episode List // Посетен на 17 ноември 2016. (на английски)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]