Фантастичната четворка (сериал, 1994)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Вижте пояснителната страница за други значения на Фантастичната четворка.

Фантастичната четворка
Fantastic Four
ЖанрСупергеройски
Екшън/Приключение
ФорматАнимация
Създател(и)Джак Кърби
Стан Лий
АктьориБо Уивър
Лори Алън
Чък Маккан
Брайън Остин Грийн (сезон 1)
Куинтън Флин (сезон 2)
Стан Лий
Страна САЩ
ЕзикАнглийски
Сезони2
Епизоди26 (списък с епизоди)
Продукция
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналFox Kids
Картина24 септември 1994 г. – 24 февруари 1996 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Фантастичната четворка“ (на английски: Fantastic Four) е американски анимационен сериал, базиран на едноименната комиксова поредица на Марвел Комикс. Излъчването му започва на 24 септември 1994 г. и приключва на 24 февруари 1996 г. с два сезона, съдържайки по 13 епизода всеки, правейки ги общо 26.

Общ преглед[редактиране | редактиране на кода]

През средата на 90-те Marvel Productions излъчват нов анимационен сериал за Фантастичната четворка, като част от „Екшън часът на Марвел“. Първата половина се състои от епизод на „Железният човек“, а втората – от епизод на „Фантастичната четворка“. През първия сезон Стан Лий е представен в началото на всеки епизод, говерейки за героите и какво го е вдъхновило, за да ги създаде.[1]

„Фантастичната четворка“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Първоначално първият сезон на сериала върви по Нова телевизия в края на 90-те години на миналия век. Ролите се озвучават от артистите Лидия Вълкова, Наталия Бардская, Стефан Димитриев, Васил Бъчваров, Любомир Нейков и Цветан Ватев.

На 9 септември 2007 г. започва повторно излъчване на сериала по Диема, всяка неделя от 07:00. След повторенията на първи сезон започват и премиерите на втори сезон. Дублажът е на студио Доли. Ролите се озвучават от артистите Ирина Маринова, Силви Стоицов, Иван Райков и Тодор Николов.

На 12 май 2009 г. започва и по Диема Фемили, всеки делничен ден от 06:20. От 3 юни се излъчва от 06:00. От 10 юни се излъчва отново от 06:20. Последният епизод е излъчен на 15 юни.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Fantastic Four In Animation - A Retrospective > Season 1 // Архивиран от оригинала на 2007-10-14. Посетен на 2 юли 2007.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]