Юдея обявява война на Германия

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Юдея обявява война на Германия“ (на английски: Judea Declares War on Germany) е заглавие на статия от първа страница на английския в. „Дейли Експрес“ от 24 март 1933 година, който цитира и бойкота на немски стоки от страна на еврейските лобита по света[1][2]

Вестник „Дейли Експрес“ посочва, че еврейският бизнес елит от Европа и САЩ е взел решение за общи действия срещу Германия, споменава се за „търговски кръстоносен поход“[3]. Съветът на представителите на британските евреи (Board of Deputies of British Jews) критикува Адолф Хитлер и неговото правителство за изземването на имуществото на евреите и съдебните процеси срещу тях, които били обвинени за щетите, нанесени на Германия от Версайския договор, уговорен от ционистките банкери.[4] Лондонските евреи изпращат съобщение, което гласи:

Еврейският народ по целия свят обявява икономическа и финансова война на Германия. Появата на пречупения кръст като символ на нова Германия събуди у евреите стара омраза. Днес 14 милиона евреи стоят заедно като един човек в обявената срещу Германия война.

Съвет на представителите на британските евреи, Board of Deputies of British Jews [5]

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Снимка Архив на оригинала от 2007-04-03 в Wayback Machine. на първа страница на в-к „Дейли Експрес“ от 24 март 1933 година.
  2. Целият текст на статията, предоставен от Holocaust-Referenz
  3. www.biblestudysite.com // Архивиран от оригинала на 2010-01-06. Посетен на 2010-04-11.
  4. www.strogosekretno.com
  5. www.voininatangra.org