Clash Royale

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Clash Royale
Информация
ПроизводителSupercell
ИздателSupercell
Издадена на2 март 2016 г.
Режим на играмултиплеър
ПлатформаAndroid, iOS
Управлениесензорен екран
Уебсайтsupercell.net

„Clash Royale“ е безплатна мобилна игра. Тя съчетава елементи от колекционерски игри с карти, отбранителна кула и мултиплейър онлайн бойна арена. Пусната е в световен мащаб на 2 март 2016. Има общо 15 игрални арени. Играта е създадена от компанията Supercell. Mоже да се играе 1v1 или 2v2. Основната цел на играта е да се развиваш, като достигаш по-високи купи, и успееш да събереш всички налични 107 карти и да ги вдигнеш на ниво 14 - най-високото. Можеш да създаваш или да се присъединяваш към кланове, където получаваш награди и срещаш други играчи, с които можеш да играеш и комуникираш в чата. В играта има много различни сандъци, като най-редкия от тях е Mega Lightning Chest (Мега Светкавичен Сандък). От сандъците се печелят различни карти, с които можеш да си правиш различни тестета (decks) и да ги използваш за определени цели. Картите могат да се дават на останалите играчи от клана, които имат нужда да ги вдигнат на по-високо ниво. Всяка неделя разполагате с възможността да получите четири Epic (епични) карти, както и да давате по една на останалите участници в клана.

На 1 април 2022 г. създателите на играта добавиха нови "Masteries" за събиране чрез които можете да спечелите gold (злато), wild cards (карти с които вдигате нивото на който искате герой), gems (диаманти) и cards (карти, които обаче отиват веднага за нивото на вашата карта, на която сте изпълнили "Mastery").

Пускане[редактиране | редактиране на кода]

Играта е софт стартирана през 4 януари 2016 в Швеция, Австралия, Канада, Хонг Конг, Норвегия, Дания, Исландия, Финландия и Нова Зеландия. Clash Royale е най-популярното приложение в САЩ.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата Clash Royale в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​