In Through the Out Door

от Уикипедия, свободната енциклопедия
In Through the Out Door
Албум на Лед Зепелин
Записанноември–декември 1978 г., Polar Studios, Стокхолм, Швеция
Издаден15 август 1979 г.
Жанррок рокабили ню-уейв поп-рок диско
Времетраене42:25
Музикален издателСуан Сонг
Пореден албум8-и
Езиканглийски
Професионална оценка
Хронология на Лед Зепелин
Presence
(1976)
In Through the Out Door Coda
(1982)
Сингли от
  1. Fool in the Rain/Hot Dog
    Издаден: 7 декември 1979

In Through the Out Door е осми студиен албум на британската рок група Led Zeppelin и съдържа изцяло нов материал.

Информация[редактиране | редактиране на кода]

Той е записан в период от три седмици през ноември и декември 1978 г. Последният студиен запис на Лед Зепелин е осъществен в Швеция, в звукозаписното студио на местната легендарна поп група ABBA. Албумът изобилства от синтезатори по настояване на Джон Пол Джоунс, за разлика от предния студиен запис на групата Presence, а в класациите на Англия и Америка достига до номер едно, както неговите предшественици.

Съчетани са различни стилове, като се прокрадват дори мотиви от станалите модерни по това време диско, пънк и ню уейв, умело вплетени в типичния стил на Цепелин. Поради тежките проблеми на Джими Пейдж с хероиновата му зависимост и засилващия се алкохолизъм на барабаниста Джон Бонъм, този албум е доминиран повече от Джоунс и Плант.

Въпреки успеха на албума, някъде по това време Лед Зепелин спират да правят концерти на големи стадиони, предпочитайки по-малките зали, поради изместването фокуса на масовата публика и критиците от тях за сметка на новопоявилите се пънк групи, които се радват на все по-голям успех. За да се приспособят към новото време, Цепелин започват да импровизират по-малко на сцена, а Пейдж вкарва повече дисторжън в китарните си партии.

Още първата песен в албума, In the evening подсказва за промените в групата. Плант, завърнал се на рок сцената, след загубата на сина си няколко години по-рано, е по-енергичен от всякога, вокалите му са силни и уверени. South Bound Suarez и Fool in the rain са вдъхновени от регето и латино музиката, а Hod Dog е трибют към Елвис Пресли, изпълнен в рокабили стил. Carouselambra е най-дългата песен в албума, с няколко клавишни сола на Джоунс, измествайки типичните китарни, изпълнявани от Пейдж в по-ранните албуми. All of my love също съдържа клавишно соло и е трибют към починалия син на Плант. Въпреки това, последната песен I'm gonna crawl е с преобладаващи китари, напомнящи за някогашната мощ на Пейдж.

Състав[редактиране | редактиране на кода]

Съдържание[редактиране | редактиране на кода]

Страна едно[редактиране | редактиране на кода]

Име Време
1. In the Evening 6:49
2. South Bound Saurez 4:12
3. Fool in the Rain 6:12
4. Hot Dog 3:17

Страна две[редактиране | редактиране на кода]

Име Време
1. Carouselambra 10:32
2. All My Love 5:51
3. I'm Gonna Crawl 5:30