TUC

от Уикипедия, свободната енциклопедия
TUC
Бисквити TUC
Информация
Типкрекери
ПроизходБелгия
TUC в Общомедия

TUC (произнася се Тук) е търговска марка за крекери от Белгия, продавани в Европа, Азия, Северна Америка и Северна Африка.

Солените бисквити имат осмоъгълна форма (като правоъгълник с отрязани ръбове) и са в златист цвят. Леки дупчици (предотвратяват създаването на балончета, по време на печенето) изписват името TUC (Trades Union Corporation – Корпорация на търговския съюз)[1]. В англоговорещите страни на Европа крекерите се разпространяват от Jacob Fruitfield Food Group (част от Valeo Foods Group), а в останалите европейски държави – от Mondelēz International.

Крекерите се използват в серия шоколадени блокчета на Milka, които съдържат обичаен млечен шоколад с мини бисквити TUC от двете страни.

Видове[редактиране | редактиране на кода]

Списък на видовете крекери, предлагани от TUC:

Крекерите TUC се разпространяват и в България.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. www.mondelezinternational.com // Архивиран от оригинала на 2015-11-19. Посетен на 2015-11-17.
  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата TUC (cracker) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​