Windows Journal

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Windows Journal е програма за управление на бележки, създадена от Microsoft и предоставена в някои издания на Microsoft Windows като Windows XP, Windows Vista и Windows 7. Позволява на потребителя да организира и създава чертежи или бележки, написани на ръка. Възможно е да се използва обикновена компютърна мишка за създаване на ръкописна бележка, но може да се използва и таблет при някои компютри.

Приложението за първи път е представено в Windows XP Tablet PC Edition. По-късно е включено в изданията Home Premium, Business, Enterprise и Ultimate на Windows Vista.

Windows Journal Viewer[редактиране | редактиране на кода]

Windows Journal Viewer е приложение, създадено от Microsoft, позволяващо разглеждането на файлове, създадени на Windows Journal на системи без основното програмата. Сегашната версия е 1.5 и е достъпна за Windows 2000, Windows XP и Windows Server 2003.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Windows Journal“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода и списъка на съавторите.