Windows Movie Maker

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Windows Movie Maker е софтуер за създаване и редактиране на видео, включен в Microsoft Windows. Притежава някои характеристики като ефекти, преходи, добавяне на текст и музика, Auto Movie. Има възможност за създаване на нови ефекти и преходи, а съществуващите вече могат да бъдат редактирани с XML. Също така Windows Movie Maker е основна програма за редактиране на аудио. Може да прилага основни ефекти като например заглушаване. Полученото аудио може да бъде записано под формата на аудио файл, а не като видео файл.

Първата версия на програмата се е появила в Windows Me и Windows 2000, последвана от следващата в Windows XP.

Развитието на Windows Movie Maker е спряно след появата на Windows Vista; неговият заместник, Windows Live Movie Maker, ще бъде включен в Windows Live Essentials, изтеглящ се свободно от Windows Live. Въпреки това Microsoft предупреждават, че Windows Live Movie Maker ще има по-различни свойства от Windows Movie Maker.

Година на излизане Версия Операционна система
2000 1.0 Windows Me
2001 1.1 Windows XP
2002 2.0 Windows XP
2004 2.1 Windows XP SP2
2004 2.5 Windows XP Media Center Edition 2005
2006 2.6 Windows Vista 2012 2.7 Windows 10
Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Windows Movie Maker“ в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница. Вижте източниците на оригиналната статия, състоянието ѝ при превода, и списъка на съавторите.