Деткор

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Деткор
Стилистични корениДет метъл, метълкор
Културни корениначало на 2000-те, САЩ
Типични инструментиВокал - Барабани - Електрическа китара - Бас китара
Регионални сцени
Югозападни САЩ
Други теми
Детграйнд, екстремен метъл

Деткор (на английски: Deathcore) е екстремен смесен стил на метъл музиката. Комбинира дет метъла с метълкор. Стилът възниква в началото на 21 век в югозападната част на САЩ, по-специално в щатите Аризона и Калифорния.

Характеристика[редактиране | редактиране на кода]

Често се срещат дълбоките и ръмжащи вокали. Чистите се използват много рядко и обичайно са с крещяща окраска. Деткорът се характеризира с брейкдаун, бласт-бийт и дет метъл рифове. Както в останалите екстремни стилове, в деткора се използват ниско настроени китари, които добавят тежест на звука. Солотата са в дет метъл стил.

Групи[редактиране | редактиране на кода]

The Agonist, Asesino, All Shall Perish, Betraying the Martyrs, Bring Me the Horizon, Suicide Silence, Through the Eyes of the Dead, Whitechapel.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Дэткор“ в Уикипедия на руски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​