Беседа:Университет за национално и световно стопанство

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

19 юли 2006[редактиране на кода]

Откъде води началото си Свободния университет за политически и стопански науки (СУПСН), създаден със заповед № 2155/ 5 юли 1920 година от министъра на народното просвещение? --Предният неподписан коментар е направен от анонимен потребител с адрес 62.44.104.44 (беседа • приноси) .

Редакциите на Потребител:Neutral[редактиране на кода]

...са далеч от неутрални. (Много мило име, наистина.) Това се предполага да е енциклопедична статия за университета, не негов уеб-сайт. Уикипедия не е безплатен хостинг. --Daggerstab 11:58, 16 октомври 2008 (UTC)

Здравей!Всичко, което съм писал са факти, всяка една дума(взимани са от официални източници, ако се съмнявяш за някое изречение(което и да е), напиши кое е то и веднага ще ти покажа от къде съм взел информацията)!Neutral 12:27, 20 октомври 2008 (UTC)

Пак те моля да ми покажеш какво е излишно,според теб,за да се махнат банерите!Пак повтарям всичко е само факти!Мога да го докажа,ако ми се даде шанс(не ,че е трудно да се провери информацията). Neutral 12:30, 20 октомври 2008 (UTC)

Моля, прочетете какво бях отговорил на моята беседа. В момента статията не е заключена, никой не ви спира да я редактирате. Как се добавят източници е описано тук. Хубаво е да прочетете и Уикипедия:Благонадеждни източници. Daggerstab 13:40, 20 октомври 2008 (UTC)

Готово вече е редактирана.Neutral 06:50, 21 октомври 2008 (UTC)

Моля цитирайте източници по указания по-горе начин и не премахвайте шаблоните за поддръжка преди постигане на консенсус на беседата. --Поздрави, Петър Петров 08:56, 21 октомври 2008 (UTC)

А добре, може ли да ви помоля да ми дадете пример за вмъкване на източници! Примерно как ще стане вмъкванито на сайта "www.google.com"! Простете предварително за неудобството! Neutral 11:09, 25 октомври 2008 (UTC)


Вече позволено ли ми е да махна банерите? Neutral 21:04, 28 октомври 2008 (UTC)

Готово[редактиране на кода]

Всички подчертани изречения са вече нормални. В цялата статия вече няма нито един възклицателен знак. В долната част на статията са сложени 6 различни източника на информация.Надявам се вече статията да e добра и да няма нужда от тези банери! Благодаря предваритлно и поздрави! Neutral 21:43, 28 октомври 2008 (UTC)

По чий реални критерии това е най-престижното икономическо учебно заведение в България? --Дан 21:56, 28 октомври 2008 (UTC)

По критериите на хората! Neutral 12:56, 1 ноември 2008 (UTC)

Критериите на хората не е достатъчен аргумент. Да не питам кои трябва да са тези хора и защо поставяш всички хора под един знаменател... --Дан 13:33, 1 ноември 2008 (UTC)

Енциклопедичност на статията[редактиране на кода]

Статията има характер на нещо средно между постинг, реклама и информационна рубрика. Следва да се преработи с акцент върху обективност, включително и с информация за негативните мнения сред обществото за корупция в УНСС. Angel ivanov angelov 14:02, 14 април 2009 (UTC)

Когато фактите говорят и боговете мълчат[редактиране на кода]

е израз от римското право. В случая е излишна дори юридическата аргументация. Изцяло цитирам изказването на професор Боян Биолчев при откриването на паметника на професор Стефан Бобчев в двора пред сградата на УНСС:

Ние сме народ който обича шума, но не умее да го съхранява като национално ехо. Обичаме да прескачаме сенките от миналото, защото понякога ни спъват в дребната тактика да оцелеем или да преживеем. Ако страдаме от нещо, това е тънкият ни културен пласт. Хората ни научават онова, което им служи във всекидневието, което им се струва като вечност. Затова е изключително важен актът на който днес присъстваме. Първопроходецът, първостроителят на едно висше училище да посреща новите студенти и да изпраща тези, които завършват. Затова най-сърдечно поздравявам ръководството на Университета за национално и световно стопанство, за да може ние всички непрекъснато да усещаме, че не само произлизаме - както този университет от нашата Алма матер, но и нашата Алма матер, и този университет - от националната свяст. Без такъв паметник, и без такива интелектуални усилия, това е невъзможно. Още веднъж честито!

На откриването на паметника на Стефан Бобчев присъства Георги Пирински. Както се казва в народната поговорка:

Крушата не пада по-далеч от дървото

Angel ivanov angelov 09:34, 15 април 2009 (UTC)

Шаблон паун[редактиране на кода]

Здравейте. Изтрил съм близо 10 хил. мбайта, от страницата на университета. Бихте ли обърнали внимание на съдържанието, с оглед премахването на карето за суперлативи. Поздрави! Anarchazys (беседа) 13:11, 30 август 2017 (UTC)

Началото е добро, благодаря за усилията. Моля обърнете внимание на третия параграф от увода за класирането на бизнес училищата - посетих посочения сайт http://business-schools.webometrics.info/en и там се казва, че тази класация е прекратена през 2013. Вярно, вие го цитирате за по-стара година - 2011, но ми се струва не много авторитетно. На Ваше място бих привела друг, по-съвременен и благонадежден източник, нямащ нищо общо със собствения сайт на университета.--Ket (беседа) 14:15, 30 август 2017 (UTC)
Изтрих и това, какво още да изтрия за да се премахне карето суперлативи? ПоздравиAnarchazys (беседа) 16:48, 30 август 2017 (UTC)
Премахнах още около 6 хил. мбайта информация. Страницата е оптимизирана. Anarchazys (беседа) 16:57, 30 август 2017 (UTC)
Благодаря, че си взехте бележка, за мен има още много за махане, но ще махна шаблона, щом Ви тревожи толкова. Нали предназначението му е да вдигне предупредителното флагче, мисля, че го изпълни. Не бих искала да влизам в ролята на строг съдник, но си помислете защо се получи така и как да не се случва в бъдеще.--Ket (беседа) 06:16, 31 август 2017 (UTC)

────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────Всъщност като се задълбочих в източника за класирането на бизнес училищата, посочен по-горе, излезе, че това е класация за тяхното уеб присъствие, а не за тяхната репутация и престиж, както се подразбираше преди. Доста голяма разлика, нали? Съответно коригирах текста--Ket (беседа) 08:37, 31 август 2017 (UTC)

Благодаря за редакциите! Поздрави! Anarchazys (беседа) 20:47, 6 септември 2017 (UTC)