Джейсън Джордан

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Джейсън Джордан
Снимка на Джейсън Джордан
Джордан през 2015
РоденНейтън Евърхарт[1]
Тинли Парк, Илинойс, Съединени щати[1]
Професионална кариера в кеча
Сценични
имена
Джейсън Джордан[1]
Височина1,91 м[2]
Тегло111 кг[2]
Обявява се отЧикаго, Илинойс[2]
Треньор(и)Florida Championship Wrestling
Дебют30 септември 2011
Джейсън Джордан в Общомедия

Нейтън Евърхарт е американски борец, професионален кечист и бивш аматьорски борец.

Работи с WWE, където се бие в шоуто Разбиване под името Джейсън Джордан. Той е един от настоящите Отборни шампиони на Разбиване и бивши Отборни шампиони на NXT като член на отбора Американска алфа, заедно с Чад Гейбъл.

Ранен живот[редактиране | редактиране на кода]

Евърхарт, заяви че е започнал аматьорска борба на 7 години, защото е мислил, че е било професионална борба.[3]

В гимназията Евърхарт е бил три-спортен атлет, участвайки в борба, футбол и бейзбол. Той беше решен да се премести в гимназията за професионален бейзбол, но отказа сделката за да отиде в колеж и да се бори. Той завърши Университета в Индиана и участва за тях в Big Ten Conference. Евърхарт се квалифицира три пъти за NCAA на ниво Първа дивизия.

Докато се бореше в Университета в Индиана, Евърхарт беше класиран до топ 15 в нацията за три години подред и беше класиран като втори в нацията в тежка категория. Той беше описан като уникален и превъзходен атлет, с тегло 225 фунта, докато участваше в категорията до 285 фунта. Той използва бързина и гъвкавост, за да преодолее своите големи противници. В последната си година, Евърхарт беше непобедим в обикновения сезон с резултат 35 – 0, получавайки класиране за втория най-добър борец в нацията. По време на четвъртата си година в борбата, той работеше като студентски треньор в своя университет и помагаше на двама от най-добрите американци, един тежащ 197 фунта и друг в тежка категория.[3]

Професионална кеч кариера[редактиране | редактиране на кода]

WWE[редактиране | редактиране на кода]

Florida Championship Wrestling (2011 – 2012)[редактиране | редактиране на кода]

Евърхарт е бил потърсен от колежа от пътния агент на WWE, Джералд Бриско. Бил е нает да участва за изпробване от WWE през 2010 и му е бил предложен договор от WWE, но не го е подписал, до завършването си на колежа.[3]

През юли 2011, Евърхарт подписал договор с WWE и е бил изпратен в развиващата се територия Florida Championship Wrestling, където получил името Джейсън Джордан. Тренирал е и се е бил в FCW до затварянето на марката на следващата година. Първият му професионален кеч мач е бил на живо събитие на FCW през 30 септември, където е бил в отбор с Ейбрахам Уошингтън в загуба срещу Калвин Рейнс и Големия И Ленгстън. Направил е телевизионния си дебют на 13 ноември на FCW TV, в отбор с Колин Касиди и Майк Далтън в загуба срещу Възкачване.

Джордан е продължил да прави редки появи в FCW докато не е бил заместен от WWE NXT през лятото на 2012. По време на това, той е спечелил Отборните титли на Флорида на FCW със Си Джей Паркър на живо събитие на 13 юли, правейки го един от двамата предпоследни носители на титлите преди да бъдат неактивни.

NXT (от 2012 г.)[редактиране | редактиране на кода]

Джордан направи своя телевизионен дебют на NXT в епизод на 27 юни, губейки бързо от Джиндър Махал. Той продължи да прави допълнителни появи от време на време като загубващ през 2012 и 2013. През 2014, Джордан сформира отбор с Тай Дилинджър, но двамата направиха кратък успех и се разделиха, докато стават лоши през февруари 2015.

Джордан след като спечелва Отборните титли на NXT на Завземане: Далас през април 2016

През май 2015, Джордан започна сюжет с Чад Гейбъл, в който Гейбъл се опитва да обеди Джордан в сформиране на ново сдружение. След близо два месеца колебания, Джордан най-накрая се съгласи на мач с Гейбъл като негов партньор. На 15 юли в епизод на NXT, Джордан и Гейбъл успешни в техния официален дебют заедно срещу отбора на Илайъс Самсън и Стив Кътлър. На Завземане: Бруклин, Джордан, който беше в колектив с Гейбъл, Скот Доусън и Даш Уайлдър бяха победени от Ензо Аморе, Колин Касиди, Зак Райдър и Моджо Роули в мач, провел се преди главното шоу. На 2 септември, Джордан и Гейбъл участваха в първия кръг на турнира Дъсти Роудс Отборна класика, побеждавайки отбора на Невил и Соломон Кроу. После победиха Хайп Броус (Моджо Роули и Зак Райдър) във втория кръг, преди да загубят от Барън Корбин и Райно в полуфиналите на Завземане: Респект. Станаха добри (втората смяна на Джордан като добър) в мач показвайки боен дух и издръжливост срещу по-огромните Корбин и Райно. На 5 ноември, те предизвикаха предишните най-дълго носители на Отборните титли на NXT, Възкачването и на 18-и, ги победиха. На 2 декември на NXT Джордан и Гейбъл срещнаха друга двойка бивши Отборни шампиони на NXT Водевиланс и също ги победиха. На 27 декември в епизод на NXT, отбора на Джордан и Гейбъл започна да използва името Американска Алфа побеждавайки Блейк и Мърфи. На 24 февруари на NXT, те пак победиха Блейк и Мърфи. На Завземане: Далас, Американската Алфа победи Възраждането и спечелиха Отборните титли на NXT за пръв път.

В кеча[редактиране | редактиране на кода]

  • Финални ходове
    • Hoosier Daddy (Double underhook DDT)[4]
    • Jordan Slam (Olympic slam)
  • Ключови ходове
    • Падащ лист
    • Версии на суплекси
      • Belly-to-belly
      • Capture
      • Exploder
      • Overhead belly-to-belly
      • Saito
    • Striking turnbuckle thrust
  • С Чад Гейбъл
    • Отборни финални ходове
      • Grand Amplitude (Belly-to-back pop-up от Джордан в bridging high-angle belly-to-back suplex от Гейбъл)[5][6]
  • Входни песни

Титли и постижения[редактиране | редактиране на кода]

  • Florida Championship Wrestling
    • Флоридски Отборен шампион на FCW (1 път) – със Си Джей Паркър

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б в Jason Jordan // The Internet Wrestling Database. Посетен на 19 август 2015.
  2. а б в Jason Jordan // WWE. Посетен на 19 август 2015.
  3. а б в Saxton, Byron. Will Jason Jordan cure his dilemma? // WWE. Посетен на 24 август 2015.
  4. Jason Jordan // Online World of Wrestling. Архивиран от оригинала на 2015-09-05. Посетен на 19 август 2015.
  5. Killam, Mike. 7/15 WWE NXT Results: Sasha Banks vs. Charlotte Women’s Title Match, Sami Zayn Returns to Address Injury, Samoa Joe in Action // Wrestle Zone. Посетен на 30 юли 2015.
  6. Trionfo, Richard. WWE NXT REPORT: TAG TITLE MATCH, CHARLOTTE VERSUS DANA, THE MECHANICS IN ACTION, GABLE AND JORDAN IN ACTION, OWENS IN ACTION, AND ARE YOU BULL FIT? // PWInsider. Посетен на 30 юли 2015.
  7. WWE: Elite (Jordan & Gable) – Single // iTunes.