Кибер неделя

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Кибер неделя
Информация
Други именаЗабраненият вторник (2004-2005)
Кибер неделя (2006-2008)
ФедерацияWWE
Първо изданиеЗабраненият вторник (2001)
Последно изданиеКибер неделя (2015)
ОбликФеновете гласуват

Кибер неделя беше ежегоден кеч pay-per-view турнир, продуциран от World Wrestling Entertainment (WWE). През 2004 и 2005, събитието е познато като Забраненият вторник[1] и е турнир на марката Първична сила.

По време на годините на Забранения вторник, събитието става първият турнир, проведен във вторник от компанията откакто Този вторник в Тексас през 1991, първия турнир, който не се провел в неделя откакто Сървайвър през 1994, и първото събитие, което не се е провело в неделя като цяло откакто Във вашия дом 8: Зло куче 2 през 1996. Първото събитие се провежда през октомври, а през 2005 се премества в началото на ноември. От 2006 шоуто се мести в неделя, заради проблеми със записването на Разбиване! (провеждащо се във вторник)—и сменя името си на Кибер неделя.

Най-отличителната черта на Кибер неделя, е възможността на феновете да гласуват за някои аспекти на всеки мач. Гласуването обикновено започва в средата на един от епизодите на Първична сила няколко седмици преди това и завършва по време на турнира, често моменти преди мача да започне. Заради това, Кибер неделя е определен като като "интерактивен турнир". За първите четири събития, гласуването се осъществява онлайн чрез WWE.com, с официалното мото за турнира „Включете се. Завземете“. През 2008 г. обаче, това беше заменен с вот през текстови съобщения, но това е на разположение само за мобилни оператори на Съединените щати. Въпреки това, мача между Гробаря и Грамадата става универсален, тъй като фенове могат да гласуват за условието на мача от WWE.com.

През 2009, турнирът е заместен от Турнирът на най-добрите.[2] Обаче, гласуване от феновете се използва понякога за Първична сила като WWE Актив (първоначално Първичен актив) за някои епизоди на Първична сила.

На 4 и 5 ноември 2002 WWE записват три мача от Fleet Center в Бостън, Масачузетс и Verizon Wireless Arena в Манчестър, Ню Хампшър, излъчвайки ги седмица по-късно на 12 ноември. Това събитие става известно като Супер вторник. Сред мачовете Еди Гереро печели мач Тройна заплаха срещу Крис Беноа и Острието, Тори Уилсън и Триш Стратъс участват в мач с бикини до равенство, а в главния отборен мач отбора на Трите Хикса, Крис Джерико, Крисчън и 3-минутното внимание побеждават отбора на Роб Ван Дам, Кейн, Букър Ти, Бъба Рей Дъдли и Джеф Харди.

Дати и места[редактиране | редактиране на кода]

██ Турнир на Първична сила

Име Дата Град Място Главен мач
1 Забраненият вторник (2004) 19 октомври Милуоки, Уисконсин Bradley Center Ренди Ортън срещу Рик Светкавицата
2 Забраненият вторник (2005) 1 ноември Сан Диего, Калифорния iPayOne Center Рик Светкавицата срещу Трите Хикса1
Джон Сина срещу Кърт Енгъл срещу Шон Майкълс2
3 Кибер неделя (2006) 5 ноември Синсинати, Охайо U.S. Bank Arena Крал Букър срещу Джон Сина срещу Грамадата3
4 Кибер неделя (2007) 28 октомври Вашингтон, окръг Колумбия Verizon Center Батиста срещу Гробаря3
5 Кибер неделя (2008) 26 октомври Финикс, Аризона US Airways Center Крис Джерико срещу Батиста3

Мач за: 1Интерконтиненталната титла на WWE; 2Титлата на WWE; 3Световната титла в тежка категория

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Cyber Sunday Pay-per-view History // WWE. Посетен на 6 октомври 2007.
  2. Preview:WWE Champion Randy Orton vs. John Cena (Anything Goes Iron Man Match) // WWE. Архивиран от оригинала на 10 октомври 2009. Посетен на 5 октомври 2009. Find out when the first-ever WWE Bragging Rights airs Sunday, Oct. 25 live on pay-per view.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]