Уикипедия:Междууики: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
 
== Междуезикови препратки ==
'''Междуезиковите препратки''' (съкратено '''МЕП'''), наричани често и '''междууикита''', са препратки, които се появяват на дадена страница, за да я свържат с версиите ѝ на други езици, на които тя съществува. Намират се в падащото меню „На други езици“ („Езици“, когато е празно), разположено в лявата част на страницата.
 
[[File:Interlanguage links provided by WikiData.png|thumb|Връзка за редактиране на страница в [[Уикиданни]]]]
За да се появят чуждоезичните междууикита на дадена страница в Българоезичната Уикипедия трябва страницата да бъде добавена към съответната в Уикиданни. Това става чрез бутона „Добавяне на препратки“, намиращ се менюто „Езици“.
Добавянето на чуждоезични междууикита към дадена българска страница или обратно (на нова страница, създадена в Българската уикипедия, към чуждоезичните уикипедии) става чрез бутона „Edit links“ („Редактиране“ за Българската уикипедия), намиращ се в края на списъка с МЕП в статиите от някои от езиковите проекти, където вече е създадена. Бутонът отваря страницата на съответната статия в [[Уикиданни]], където добавянето на МЕП трябва да се направи в раздела „Wikipedia pages linked to this item“ чрез бутона „add“, намиращ се най-долу, в края на списъка. В първото поле се въвежда кодът на съответния език ('''bg''' за Българската уикипедия) или самият език ('''български'''), а във второто - името на статията, която ще добавяме за този език. Записването на промените става чрез бутона „save“ или натискане на Enter.
 
Когато чуждоезичната страница е единствена и не съдържа междуезикови препратки (т.е. бутонът „Edit links“ липсва), трябва да се

Навигация