Уикипедия:Избрани статии/Предложения/2004

от Уикипедия, свободната енциклопедия

5ko: Предлагам без колебание следните статии:

Иначе повечето статии от Словото са върхът, вижте само Иван Вазов, Алеко Константинов и Пенчо Славейков. --5ko 13:54, 21 фев 2004 (UTC)

В някои от статиите от Словото е останала критическа информация, която предполагам трябва да се махне, за да запазим неутрална гледна точка. Как мислите вие? --Борислав 14:20, 21 фев 2004 (UTC)
Мисля, че можем да не ги "пипаме", стига да няма спорни/обидни и т.н. размисли. А иначе трябва да подобрим структурата на информацията. Например, в статията за Варна може да се разбие историята на отделни периоди, в статиите за Алеко Константинов, Пенчо Славейков и Васил Левски липсват разбивки. В статията за Иван Вазов също може да се направят разбивки за живота му по десетилетия да речем, както и да се отдели общоприетата критика от биографията му. В "Свети Валентин" всичко е наред, защото съм превеждал от английската статия, а тя е много добра.
Може би от всички посочени статии бих посочил тази за Велико Търново за най-добра. А когато вече съберем 1500+ статии, може да сложим нещо подобно на "Featured articles" в началната страница. --Webkid 14:31, 21 фев 2004 (UTC)
Съгласен съм, трябва да се препрочетат и задължително да се направят неутрални. 5ko 16:20, 21 фев 2004 (UTC)