TikTok

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
TikTok
Информация
Разработчик ByteDance
Начална версия септември 2016;
преди 2 години
 (2016-09)
Последна версия 11.2.3
Операционна система iOS, Android
Език на интерфейса English, Arabic, Bengali, Burmese, Cebuano, French, German, Gujarati, Hindi, Indonesian, Italian, Japanese, Javanese, Kannada, Korean, Malay, Malayalam, Marathi, Oriya, Polish, Portuguese, Punjabi, Russian, Simplified Chinese, Spanish, Swedish, Tagalog, Tamil, Telugu, Thai, Traditional Chinese, Turkish, Ukrainian, Vietnamese[1]
Размер 308.3 MB (iOS)[2]
80.19 MB (Android)[3]
Вид софтуер Video sharing
Лиценз Freeware
Уебсайт tiktok.com (English)
douyin.com (Chinese)

„TikTok“ е социална мрежа, която ви позволява да създавате кратки музикални клипове, концерти и за обмен на съобщения. В Китай тя е известна като „Douyin“.

Лансиран през септември 2016 г., в момента е водещ видео платформата за кратки клипове в Китай и става все по-популярен и в други страни, превръщайки се в един от най-бързо развиващите се и изтеглени приложения. В момента приложението е достигнал повече от 500 милиона потребители в 150 страни. По принцип тази аудитория sotsseti са тийнейджъри.

История[редактиране | редактиране на кода]

Социалната мрежа „Douyin“ стартира от китайската компания „ByteDance“ през септември 2016 г. Копие от това заявление за международния пазар по-късно е издадено под името „TikTok“. Това позволи на компанията да се развива в световен мащаб, без да нарушава законите на тяхната страна.

На 9 ноември 2017 г. „ByteDance“ придобива социалната мрежа „musical.ly“ и на 2 август 2018 г. я съчетава с „TikTok“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Tik Tok – including musical.ly. // iTunes. Посетен на 3 August 2018.
  2. TikTok – Real Short Videos. //
  3. TikTok. //