Направо към съдържанието

Икономически и социални алтернативи (списание)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
„Икономически и социални алтернативи“
Информация
Категорииполитика, икономика, социология, право
ИздателУНСС
ДържаваБългария
Езикбългарски, английски
Главен редакторпроф. д.ик.н. Иван Георгиев
ISSN1314 – 6556

„Икономически и социални алтернативи“ е българско научно списание, издание на Университета за национално и световно стопанство[1].

Профил[редактиране | редактиране на кода]

Списанието прави публично достояние част от най-добрите теоретични, методически и приложни изследвания на преподавателите и докторантите от УНСС, както и от други български и чуждестранни университети и научни организации[2]. На страниците на списанието се поместват материали които осветляват и предлагат решения на важни проблеми на икономическата и социалната практика от позицията на съвременните научни постижения; обогатяват дискусиите по най-новите икономически теории, подходи и методи и предлагат алтернативни решения; разглеждат проблемите на интеграцията на българската икономика в европейското икономическо пространство; разглеждат интердисциплинни проблеми като икономика и управление, социология и икономика, право и икономика, технология и икономика и др.[2]

Редакция[редактиране | редактиране на кода]

Главен редактор на списанието е проф. д.ик.н. Иван Георгиев. Редакционна колегия е съставена от видни професори от УНСС и БАН, измежду които проф. д.ик.н. Иван Георгиев (УНСС) – председател, проф. д-р Благой Колев (УНСС), проф. д-р Искра Белева (Институт за икономически изследвания на БАН), проф. д-р Христина Балабанова (УНСС), проф. д-р Христо Христов (УНСС). Научен секретар е доц. д-р Ваня Лазарова.

Адресът на редакцията е: София 1700, Студентски град „Христо Ботев“, УНСС, кабинет 3046 Архив на оригинала от 2016-06-02 в Wayback Machine..

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. „Икономически и социални алтернативи“. Най-новият брой
  2. а б „Икономически и социални алтернативи, брой 2, 2014, стр. 157“

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]