Хелън Келър: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
редакция без резюме
мРедакция без резюме
мРедакция без резюме
 
== Политическа дейност ==
Келър се превръща в световноизвестен автор и оратор. Тя е запомнена с това, че е защитник на хора в неравноправно състояние. Тя се изгражда като пацифист, опонент на [[Удроу Уилсън]], социалист-радикал, и подръжникподдръжник на контрола върху раждаемостта. През 1915 година, заедно с Джордж Кеслър, основава организацията ''Helen Keller International (HKI)''. Организацията е съсредоточена върху изследването на зрението, здравето и правилното хранене. През 1920 г., тя помага за основаването на Американския съюз за граждански права (ACLU). Келър и Съливън пътуват в над 39 страни, като осъществяват няколко пътувания до [[Япония]] и се превръщат в любимки на японския народ. Келър се запознава с всички американски президенти, от Гроувър Кливланд до [[Линдън Джонсън]], и е приятел на много от популярните личности на онова време, включително [[Александър Бел]], [[Чарли Чаплин]] и [[Марк Твен]].
 
Келър е била член на социалистическата партия, чрез своята кампания и статии за работническата партия в периода от 1909 до 1921 година. Била е подръжникподдръжник на кандидата на социалистическата партия, Юджийн Дебс, по време на президентските избори.
 
Келър и нейният приятел Марк Твен, са считани за крайно радикални в навечерието на 20 век, вследствие на което политическите им възгледи са били забравяни или често изменяни. Един от вестникарските журналисти, възхищавал се на нейния дух, преди тя да изрази политическите си възгледи, впоследствие обръща огромно внимание на нейните слабости и недъзи.

Навигация