Средна земя във видео игри

от Уикипедия, свободната енциклопедия

Светът от трилогията на Толкин Властелинът на пръстените е пресъздаван и в много видео игри.

PC игри[редактиране | редактиране на кода]

2005[редактиране | редактиране на кода]

Lord of the Rings – The Return of the King – 3D екшън игра в която поемаш управлението върху един герой от задругата на пръстена (Гандалф, Арагорн, Леголас, Гимли, Сам, Фродо). [1]

2006[редактиране | редактиране на кода]

Lord Of The Rings The War Of The Ring – Игра в жанр стратегия в реално време., която ви потапя в света на Средната земя по времето на Войната за пръстена през Третата епоха. Играчът може да избере с коя страна да започне да играе. дали да завладее Средната земя със слугите на Саурон и да се укрепи в непристъпния Мордор или да се бори със злото като поеме управлението над хора, елфи и джуджета.

The Lord of the Rings, The Battle for Middle-earth – Една стратегия отвеждаща играча в сърцето на Средната земя и позволяваща му да влезе в центъра на събитията, като дава свободата да решава как да поведе своите армии било то към отблъскване на злите слуги на Саурон, ако поеме упръвление върху задругата, или да завладее Средната земя, ако поеме контрол над Саурон и неговите орди.

2009[редактиране | редактиране на кода]

The Lord of The Rings: Conquest – Сега играчите попадат във вселената на „Властелинът на пръстените“ на Джон Роналд Руел Толкин, такава кавато не са я виждали. Най-сетне те ще преживеят епичните битки по начина, по който винаги са желали. Тук можете също да изберет да сте на страната на защитниците на мира в Средната земя или да поемете на поход със Саурон.

PS2 игри[редактиране | редактиране на кода]

The Lord of the Rings: The Return of the King – Играчът може да се наслади на играта, избирайки между 9-има героя от филма, включително: Гандалф, Арагорн, Леголас, Гимли Сам и Фродо![2]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. PC Mania, 2005
  2. Pulsar.bg