Стойчо Керев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Стойчо Керев
български журналист
Роден
Бизнес дейност
Образование Великотърновски университет

Стойчо Иванов Керев е журналист, продуцент и медиа експерт. Специалист в областта на телекомуникациите и разработването на нови проекти.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден на 10 септември 1965 г. в гр. Карлово. Завършва Стопанския факултет на Великотърновския университет. Години наред работи в областта на телекомуникациите под различни форми.

Участва активно в изграждането на първите частни радиостанции в България. През 1993-1995 е музикален директор на радио „Канал Ком“ Пловдив. От 1995 до 1996 е продуцент и водещ в радио „Витоша“. Продуцент в радио „Експрес“ от 1996 до 1998 г. Изпълнителен директор на радио „Хит 7“ от 1998 до 2000 г. През същия период е член на надзорния съвет на телевизия „7 дни“ с директор Петко Тодоров.

Изп. директор на „Ретро радио“, където работи с Мартин Захариев и Константин Вълков (програмен директор.)

Консултира изграждането на първите станции от веригата „Радио Фокус“ през 2006 г.

В телевизията попада през 1995 г. като телевизионен водещ в предаването „Събота късен следобед“ на Емил Розов и Алис Крайчева. Представя кино премиерите на „Александра филмс“ в същия период. Работи като водещ на програма „Всяка неделя“ в БНТ под продуцентството на Кеворк Кеворкян в периода 1996-1998 г. Последното телевизионно интервю на Тодор Живков е негово, в програма „Всяка неделя“.[1]

Специализирал е тв продуцентство и оперативен мениджмънт във Великобритания през 2000 г. В „Sky News-BSkyB“ при изпълнителния продуцент на „Скай нюз“ Джон Райли, „Channel 4“ при Ед Брамън отг. редактор на „Right To Reply“, „ВВС“ при Ана Аскю териториален мениджър за Източна Европа. Бил е продуцент на токшоу програми като „Диалози“, „Булевард България“, „Кино видео трафик“, изп. продуцент на „Пирамида“ по БТВ и ТВ2[2]. Консултант е на Травъл ТВ през 2007 г. От 2008 до февруари 2010 г. е главен продуцент на ТВ2 и PRO.BG, като отговаря пряко за създаването на отдел продукции на CME - България]][3]. Продуцира формата „Размяна на съпруги“ 1 и 2 сезон. Продуцент е на токшоу „След размяната“ и проекта на Дарик радио „Мъж на годината 2009“.

Автор на статии и есета във вестниците „Стандарт“, „Труд“, „Денят“, „Марица“, „Нощен труд“ и списанията „Максимум“, „Око“ и др.

От 1993 г. е член на СБЖ.

Собственик на Агенция за развитие и комуникации „АРК - България“.

Притежава марката „Журналистическа награда Васил Левски“.

Автор и продуцент е на редица телевизионни и радио рекламни кампании. Консултира медийно „IVECO Spa“, „Новонордиск“, „Фарма норд“, „Винзавод Асеновград“, „Нилана“ и други според справка от активностите на агенция „АРК България“. Политически ПР и кампании разработва и анализира от 1991 г. По това време е и председател на БСЧИ (Българско сдружение за честни избори)в гр. Карлово.

Продуцира и документални филми с режисьора Александър Варадинов.

Не е политически обвързан.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Кеворк Кеворкян, „Срещи в Бояна“ на сайта Всяка неделя
  2. „Стойчо Керев: Кеворк ме наричаше „задръстен карловски пич“, HotNews.bg, 29 януари 2008
  3. „Стойчо Керев, главен продуцент на PRO.BG: Подкрепям политическата цензура, когато тя цели стабилност и просперитет“, в. „Класа“, 24.9.2009

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]