Направо към съдържанието

Стъпка по стъпка

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Стъпка по стъпка
Step by Step
ЖанрСитком
Създател(и)Уилям Бикли
Майкъл Уорън
РежисураПатрик Дъфи
Марк Лин-Бейкър
АктьориПатрик Дъфи
Сюзан Самърс
Стейси Кийнан
Саша Мичъл
СтранаСАЩ
ЕзикАнглийски
Сезони7
Епизоди160 (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителни продуцентиТомас Милър
Робърт Бойет
Уилям Бикли
Майкъл Уорън
Алън Айзенсток (сезон 1)
Лари Минц (сезон 1)
Рос Браун (сезони 2 – 7)
Боб Роузенфарб (сезони 6 – 7)
Времетраене22 минути
Разпространение
ТВ каналABC (1991 – 1997)
CBS (1997 – 1998)
Картина480i (SDTV)
Излъчване20 септември 1991 г. – 26 юни 1998 г.
Външни препратки
Страница в IMDb

„Стъпка по стъпка“ (на английски: Step by Step) е американски ситком. Първите му шест сезона са излъчени от 20 септември 1991 г. до 15 август 1997 г. по ABC, а последният му, седми сезон – от 19 септември 1997 г. до 26 юни 1998 г. по CBS. В сериала участват Патрик Дъфи и Сюзан Самърс в ролите на двама самотни родители (всеки с по три деца), които спонтанно се женят, докато са на почивка, и така създават едно голямо смесено семейство.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът разказва за самотните родители Каръл и Франк (всеки с по три деца), които спонтанно се женят на почивка в Ямайка. Двамата създават голямо смесено семейство, като децата не се харесват и постоянно се карат. С тях живее и племенникът на Франк – Коуди, в своя микробус пред къщата, малко глуповат, но забавен и добродушен. В шести сезон се присъединява и французинът Жан-Люк, който е съдружник на Каръл във фризьорския салон.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

„Стъпка по стъпка“ в България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът започва излъчване около 1993 – 1994 г. по Канал 1. Ролите се озвучават от артистите Илиана Балийска, Живка Донева, Жоица Флорова, Александър Воронов и Любомир Младенов. За кратко в първи сезон Младенов е заместен от друг актьор.

През 2006 г. започва излъчване по Нова телевизия и приключва през 2008 г. През лятото на 2008 г. започва повторно излъчване. Ролите се озвучават от артистите Ева Демирева, Йорданка Илова, Нина Гавазова, Александър Воронов и Любомир Младенов.

Няколко години по-късно започва наново по TV7. Излъчени са първите няколко сезона. Дублажът е записан за трети път, а озвучаващият състав е същият като този на Нова телевизия и единствено Йорданка Илова е заместена от Мина Костова.

На 28 януари 2016 г. започва и по bTV Comedy, всеки делник от 18:00 по два епизода. На 1 февруари започва повторно от трети епизод от 13:00, а на 8 февруари и от 07:00. Четвърти сезон завършва на 1 април. През 2017 г. са излъчени съответно, пети, шести и седми сезон. На 7 март започва повторно от първи сезон, всеки делник от 20:00. Дублажът е записан за четвърти път и е на студио VMS, а озвучаващият състав е същият като този на Нова телевизия.

В интервю от януари 2018 г. Александър Воронов погрешно заявява, че вторият и третият дублаж са били правени за bTV и GTV вместо за Нова и TV7.[1] Коментирайки озвучаването от 2016 г., Воронов казва: „Не знам защо (bTV) не си ползваха записите от преди.“ Без да съзнава, че това е първият дублаж за студио към bTV.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за