Училище „Българче“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Училище

„Българче“
Информация
Седалище Flag of the United Arab Emirates.svg Дубай, Обединени арабски емирства
Основаване 23 март 2007

Училище „Българче“ е училище на българската общност в град Дубай, Обединени арабски емирства. То се помещава в сградата на генералното консулство на Република България.

История[редактиране | редактиране на кода]

Училището се открива на 23 март 2007 година. Идеята за основаването му се заражда през 2006 година. Става факт благодарение на ентусиазма, голямата сърцатост и патриотизъм на българите живеещи в страната, както и на подкрепата на тогавашния консул Милен Керемедчиев[1].

Обучение[редактиране | редактиране на кода]

Децата са разпределени в три възрастови групи. Провеждат се обучение по български език, литература и история. Провежда обучение по български език и литература за деца от предучилищна възраст (5 години) до 8-ми клас, като прилага адаптираните учебни програми от 1-ви до 12-ти клас за обучение на децата на българските граждани в чужбина по български език и литература, утвърдени със заповед на министъра на образованието, младежта и науката, България.

Училището организира и изнася програми и концерти за важните български национални и религиозни празници, участва в литературни, музикални и художествени конкурси.

Учебните занятия се провеждат всеки петък и събота.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]