Милен Керемедчиев

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Милен Керемедчиев
български дипломат
Роден
27 септември 1968 година (54 г.)
Учил вУниверситет за национално и световно стопанство

Милен Керемедчиев е български политик и дипломат.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е във Варна на 27 септември 1968 г. Завършва New Indian School в Кувейт и „Икономика и управление на транспорта“ в Университета за национално и световно стопанство.[1] Специализира в Центъра за обучение на SITA в Атланта и в Societe generale de Service.[2] Владее английски, руски и арабски език.

Първоначално работи в частни компании: TNT Express Worldwide, Euromar Ltd, Intermegan Ferrymasters Ltd, „Дискордия“ ООД, авиокомпаниите „Феникс Еър“ и „Джес Еър“.[2]

Заема постовете главен секретар на Министерството на икономиката, след това заместник-министър на икономиката[3] (в кабинета „Сакскобургготски“ от 2002 г.), по-късно е заместник-министър на външните работи – от 2007 г. Бил е координатор на Пакта за стабилност за Югоизточна Европа, генерален консул на България в Дубай,[2] както и изпълнителен директор на „Български пощи“ до 2011 г.

След това заема важни длъжности в частния бизнес. Представител е на австрийската „Майнъл Банк“ в България и вицепрезидент на консултантската компания „Артон Капитал“, която има офиси в Англия, Канада и Обединените арабски емирства.

Източници[редактиране | редактиране на кода]