Джон Войт: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Addbot (беседа | приноси)
м Робот: Преместване на 51 междуезикови препратки към Уикиданни, в d:q167520.
Редакция без резюме
Ред 25: Ред 25:
| грами =
| грами =
}}
}}
'''Джон Войт''' ({{lang-en|Jon Voight}}, пълно име ''Jonathan Vincent Voight'', ''Джонатан Винсънт Войт'') е американски актьор, носител на [[Оскар]]. Той става известен в края на 60-те със своето участие във филма ''[[Среднощен каубой]]'', за което е номиниран за Оскар. Роден е на [[29 декември]] [[1938]] в [[Ню Йорк]], [[Съединени американски щати|САЩ]]. Има дъщеря ([[Анджелина Джоли]]) от брака си с актрисата [[Марчелин Бертран]].Джон Войт е популярен и с знаменитото си участие във филмите "Влакът-Беглец",режисиран от Андрей Кончаловски и в хитовата продукция от 1997 "Анаконда".
'''Джон Войт''' ({{lang-en|Jon Voight}}, пълно име ''Jonathan Vincent Voight'', ''Джонатан Винсънт Войт'') е американски актьор, носител на [[Оскар]]. Той става известен в края на 60-те със своето участие във филма ''[[Среднощен каубой]]'', за което е номиниран за Оскар. Роден е на [[29 декември]] [[1938]] в [[Ню Йорк]], [[Съединени американски щати|САЩ]]. Има дъщеря ([[Анджелина Джоли]]) от брака си с актрисата [[Марчелин Бертран]]. Джон Войт е популярен и със знаменитото си участие във филмите "Влакът-Беглец", режисиран от Андрей Кончаловски и хитовата продукция от 1997 "Анаконда".


{{commonscat|Jon Voight}}
{{commonscat|Jon Voight}}

Версия от 20:30, 29 юни 2013

Джон Войт
Jon Voight
Роден
29 декември 1938 г. (1938-12-29) (85 г.)
ОскариНай-добра мъжка роля:
1978 — Завръщане у дома
Награди Златен глобусИзгряващ актьор:
1969 — Среднощен каубой
Най-добър актьор в драма:
1978 — Завръщане у дома
1985 — Влакът беглец
Награди на БАФТАНай-добър дебют:
1969 — Среднощен каубой
Уебсайт
Джон Войт в Общомедия

Джон Войт (Шаблон:Lang-en, пълно име Jonathan Vincent Voight, Джонатан Винсънт Войт) е американски актьор, носител на Оскар. Той става известен в края на 60-те със своето участие във филма Среднощен каубой, за което е номиниран за Оскар. Роден е на 29 декември 1938 в Ню Йорк, САЩ. Има дъщеря (Анджелина Джоли) от брака си с актрисата Марчелин Бертран. Джон Войт е популярен и със знаменитото си участие във филмите "Влакът-Беглец", режисиран от Андрей Кончаловски и хитовата продукция от 1997 "Анаконда".

Уикицитат
Уикицитат
Уикицитат съдържа колекция от цитати от/за

Шаблон:Актьор-мъниче Шаблон:САЩ-мъниче