Български новини (1999)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Jump to navigation Jump to search
Емблема за пояснителна страница Тази статия е за вестника, издаван за български емигранти в Европа. За вестника, издаван за български емигранти в САЩ, вижте Български новини (1905 – 1908).

Български новини
Информация
Вид Седмичник

Начало 1999
Издател Ализар ЕООД
Език български
Сайт newsbg.eu ((bg))

Български новини е български седмичник, предназначен за българските имигранти. Издава се от 1999 година и се разпространява в страните Гърция, Кипър и Италия. [1] Вестник „Български новини“ е първият български седмичник, издаван след 1989 година в Европа, предназначен за българските имигранти. Целта е да помага за бързото и правилно адаптиране на българите към европейското общество и начин на живот. За вестника е важно да изпълнява ролята на точен посредник и да поднася информацията към имигрантите, по начин разбираем за тях.

От март 2012 година в Кипър излиза специалното издание за българската общност, което информира за събитията в страната и предоставя практична информация на сънародниците си.  Екипът на вестник „Български новини“, предоставя на нашите сънародници актуална, обективна, точна и достоверна информация за събитията. Тя е е професионално поднесена от екип от журналисти, работещи по стандартите за независимост и високо качество в професията. Нашата цел е да информираме българите по актуални теми, които ги вълнуват и които засягат техния живот, без спекулации и дезинформация.

Външни препратки http://newsbg.eu/[редактиране | редактиране на кода]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]