Роса Мендес

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Роса Мендес
Снимка на Роса Мендес
Мендес, 2015 г.
Родена
Живее вЛас Вегас, Невада
Професионална кариера в кеча
Сценични
имена
Милена Рука, Рука, Роса Мендес, Роса
Височина1,75 м
Тегло59 кг
Треньор(и)Ohio Valley Wrestling, Florida Championship Wrestling
ДебютНоември 2006
Роса Мендес в Общомедия

Милена Летисия Рука е канадска кечистка и модел от костарикански и чешки произход. Бие се в „Разбиване“ под името Роса Мендес.

Преди години Милена учи в университет в родния си щат, докато не открива интереса си към модния подиум. На 21-годишна възраст прекъсва модната си кариера заради лични проблеми, като след 3 години отново участва в множество модни конкурси, за да стане първата латиноамериканка, която печели „Piel Dorada“. След победата на този престижен конкурс започва да пътува много, снимайки се в реклами.

Живот и кариера като модел[редактиране | редактиране на кода]

Милена е израснала във Ванкувър, Британска Колумбия, Канада. Майката на Милена умира, когато тя е много малка и тя живее с баща си и сестра си Шантал.

Ohio Valley Wrestling 2007 – 2008[редактиране | редактиране на кода]

Дебютира в OVW, като излиза на ринга с Майк Круел, Шон Озбър и Еди Крейвън. На 4 април 2007 дебютира на ринга под името Рука в отбор с Бет Финикс, Кейти Ли и Мелъди срещу Виктория Крауфорд, Марис, О Ди Би и Серина, като отбора на Рука губи. На 19 септември печели титлата при жените. На 20 февруари 2008 губи титлата от Кейти Ли. След загубата Рука напуска OVW.

Florida Championship Wrestling[редактиране | редактиране на кода]

Дебютира в FCW през март 2008. Първият ѝ мач е по-късно срещу Уесли Холидей. Тя участва в турнира за определяне на първата кралица на FCW, но губи мача от Анджела. Няколко пъти се опитва да открадне короната на Анджела, но Анджела винаги си я връща. Рука получава реванш за короната, но маскиран мъж напада Анджела и тя запазва короната си, поради дисквалификация.

World Wrestling Entertainment 2008 –[редактиране | редактиране на кода]

Първична сила[редактиране | редактиране на кода]

На 24 ноември Роса е сред феновете и подкрепя Бет Финикс, която коментира кралската битка между 6 жени за нейна опонентка. Мелина печели мача, а Бет я напада. Мелина отвръща и Роса се намесва, но бива отведена от охраната. Няколко седмици подред тя се маскира и напада Мелина. На 19 януари Сантино Марела заявява, че Роса е негова стажантка и затова вече ще излиза на ринга заедно с него и Бет Финикс. На 30 март 2009 прави своя дебют в мач с 18 диви (9 на 9). На 5 април Мендес участва в кралска битка за определяне на първата Кечмания. Отпада 3-та. На 11 юни в WWE Superstar печели първата си победа, като си партнира с Бет Финикс срещу Бри и Ники Бела. Първият индивидуален мач прави срещу Мики Джеймс на 15 юни със загуба. След това тя започва да излиза с Карлито на ринга.

ECW[редактиране | редактиране на кода]

След дива разместване, направено на 12 октомври 2009 г. от Нанси О'Нил (гост водеща на Първична сила), Роса Мендес дебютира в ECW на 20 октомври 2009 г., като зад кулисите си говори с главния мениджър на ECW Тифани. По-късно тя и Зак Райдър стават гаджета и тя излиза със Зак на всеки негов мач. Тя не се е била на ринга на ECW, защото макар да има други диви, няма такива, които се бият на ринга.

Личен живот[редактиране | редактиране на кода]

Мендес за кратко е сгодена за кечиста Стивън Слокъм, но на 5 август 2012 г. тя подава жалба за нанесен побой от Слокъм.

През 2014 г. тя разкрива, че е бисексуална.[1] На 6 август 2015 г. обявява, че чака дете от партньора си Боби Шубенски, а на 13 февруари 2016 г. се ражда дъщеря им – Джордан Елизабет.

Интересни факти[редактиране | редактиране на кода]

  • Има татуировка на дясната част на кръста си, изписваща името на годеника ѝ, който умира през 2004 на китайски.
  • Знае Джу-джи-цу.
  • Има по-млада сестра на име Шантал.
  • Отказва да се появи гола пред публика, смятайки че ще е модел за подражание.
  • Фен е на Ultimate Fighting Championship.
  • Живее в Лас Вегас, Невада.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. Dilluvio, Carrie. WWE Diva Rosa Mendes Reveals She Is Bisexual: „I Have Been With Girls Before“—See the Total Divas Recap! // E! Online News, 19 октомври 2014. Посетен на 19 януари 2015.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]