Уикипедия:Онлайн медии и ПР

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от У:ОМПР)
Направо към: навигация, търсене

Кратка връзка: У:ОМПР
Архиви: 2009 – 10, 2010 – 11,
2011 – 12, 2012 – 13

„Онлайн медии и ПР“ е уикипедиански проект, започнат от преподавателката Жюстин Томс и нейни студенти от Нов български университет, които желаят да допринасят към Българоезичната Уикипедия, като пишат и подобряват статии в областите на онлайн медиите, рекламата, връзките с обществеността.

Сроден на него е проектът Уикипедия:Български журналисти, в който допринасят студенти от специалност „Журналистика“ на НБУ през академичната 2014/2015 година.

Правила и насоки за участие

Студентите, които имат желание да участват в проекта, трябва да се регистрират с потребителско име в системата, и да се впишат в списъка с участници по-долу, посочвайки едно или повече заглавия на енциклопедични статии, по които имат намерение да работят. Статиите трябва да са от следната тематика: Климатични промени, Опазване на околната среда, Екология и биоразнообразие, Зелена енергия и възобновяеми източници, Устойчиво развитие. Освен създаването на нови статии, се насърчава и разширяването и подобряването на вече съществуващи мъничета.

Крайният срок за подготовка на двете статии е 24 декември 2014 г. Менторите ще бъдат на разположение да помагат на участниците със съвети и насоки за подобряване на статиите. Спазването на срока е задължително за участието в проекта: след 24 декември 2014 тази страница ще бъде заключена за редактиране.

Важно:

Участници

Уики-ментори

  1. Spiritia (беседа)

Студенти

В момента няма курс. Вижте архивните страници.

Ресурси

Полезни помощни страници
Други