Уикипедия:Премахване на лични нападки: Разлика между версии

Направо към навигацията Направо към търсенето
редакция без резюме
м (4)
Редакция без резюме
* Основен принцип общността е да не се отправят [[Уикипедия:Никакви лични нападки|никакви лични нападки]]. Обсъждаме представяните аргументи за подобряването на статиите и енциклопедията, а не личните качества на редакторите.
* Друг основен принцип е [[Уикипедия:Прилагайте презумпцията за добронамереност|прилагането на презумпцията за добронамереност]]. Ако повечето редактори не бяха добронамерени, Уикипедия нямаше да просъществува.
* Промяната на чужди думи под ''предлог, различен от лична нападка'', е в разрез с [[Уикипедия:Уикиетикет|етичните правила]] за една уважаваща себе си общност. В случаи когато мненията и репликите нямат пряка връзка с предмета на обсъждането, силно се препоръчва на участниците в даден спор ''да не редактират текстовете на събеседниците си'', защото това би могло да влоши положението. Ако е наложително тези текстове да бъдат премахнати или променени, участниците могат отново да се обърнат към външен на спора уикипедианец за преценка и евентуално редактиране на дадена реплика.
 
== Вижте също ==
* [[Уикипедия:УикиОбич]]
 
[[Категория:Уикипедия:Уикиетикет|Премахване на лични нападки]]

Навигация