Цветелина Грахич

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Цветелина Грахич
българска певица
Родена
Музикална кариера
Стилпопфолк, поп музика
Инструментивокал
Активностот 2011 г.
ЛейбълСедем-осми

Цветелина Грахич (на босненски: Cvetelina Grahić/Цветелина Грахић) е българска попфолк певица, бивш вокал на Ку-Ку Бенд.

Биография

Родена е на 30 септември 1991 г. в град Зеница, Босна и Херцеговина. Когато се ражда, родителите ѝ се пренасят в Сливен, заради опасността от война. След като войната приключва, семейството не може да реши къде да се установи. Времето в България тя прекарва с баба си и дядо си, докато в Босна ѝ се налага сама да се справя с трудностите в отсъствие на майка си.

Цветeлина завършва музикално училище в родния си град Зеница. Студентка е в Националната музикална академия, София, профил Оперно пеене. Цветелина Грахич продължава музикалната нишка в рода си. Майка ѝ била на нейните години, когато сформирала собствена група в родния Сливен и често е водела дъщеря си по ресторантите.[1]

Ку-Ку Бенд

През 2011 година се явява на кастинг в реалити шоуто Гласът на България, излъчващо се по bTV, с песента "I Turn To You". Тя преминава на втория етап и е избрана от Мариана Попова — нейният „треньор“ и става част от нейния отбор. На втория етап „Вокалните двубои“ тя отпада, след като се състезава с Невена Колева, като заедно трябва да пеят песента "If I Ain`t Got You". Мариана Попова избира Невена Колева да продължи в третия етап на шоуто и Цветелина отпада.

Продуцентите на предаването – Seven-Eight Production и Слави Трифонов я канят да се присъедини в Ку-Ку бенд и оттогава тя е вокал в групата.[2]

През 2017 г. Цветелина Грахич напуска Шоуто на Слави и се отдава на солова кариера. През 2020 г. се присъединява към „Diamond Beat Production“.

Дискография

Видеоклипове

Година Заглавие Режисьор
2013 Искам те пак Александър Сано
2015 Зрителна измама -
2017 Престъпно е -
2018 К’во чух (дует с Кристиян) Силвестър Матеев
2019 Сто лъжи Мурад Тахиров
2020 Не се отказват (квартет с Малката, Александър Робов и Денис Теофиков) Стефан Маринов
Пак ще го направя (дует с Денис Теофиков) Георги Марков

Източници