Направо към съдържанието

Уикипедия:Заявки към администраторите: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Rembo321 (беседа | приноси)
Ред 51: Ред 51:


: [[Потребител:Rembo321|Rembo321]], и не забравяйте, че за информацията в статията не е достатъчно просто да посочите източници накрая ѝ. Трябва да укажете от кой източник са взети конкретните твърдения, включително, ако е книга, от коя конкретна страница. Това е нужно за [[У:ВП|изискването информацията да бъде проверима]]. Можете да видите примери как се прави това в [[Уикипедия:Цитиране на източници]].<br><span style="font-family: 'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color: silver;">— [[User:Iliev|Luchesar]] • <small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 11:22, 8 октомври 2021 (UTC)
: [[Потребител:Rembo321|Rembo321]], и не забравяйте, че за информацията в статията не е достатъчно просто да посочите източници накрая ѝ. Трябва да укажете от кой източник са взети конкретните твърдения, включително, ако е книга, от коя конкретна страница. Това е нужно за [[У:ВП|изискването информацията да бъде проверима]]. Можете да видите примери как се прави това в [[Уикипедия:Цитиране на източници]].<br><span style="font-family: 'Droid Sans', Calibri, Verdana, sans; color: silver;">— [[User:Iliev|Luchesar]] • <small>[[User talk:Iliev|Б]]/[[Special:Contributions/Iliev|П]]</small></span> 11:22, 8 октомври 2021 (UTC)
::Бих желала да бъде възстановена,за да нанеса поправките. Благодаря за бързия отговор!! [[Потребител:Rembo321|Rembo321]] ([[Потребител беседа:Rembo321|беседа]]) 12:26, 8 октомври 2021 (UTC)

Версия от 12:26, 8 октомври 2021


Изтриване, за да се премести там Образцово народно читалище „Братя Миладинови – 1914“. -- Мико (беседа) 08:38, 26 септември 2021 (UTC)[отговор]

Ok Мда, в случая софтуерът е малко тъп, че не позволява преместването, щото гледа, че има повече от една редакция, без обаче да отчита, че всичките редакции са си твои.
— Luchesar • Б/П 10:17, 26 септември 2021 (UTC)[отговор]

Безсрочно блокиране на Потребител:Lhack

Всичките му приноси са вандализми. Блокиран е неколкократно. Последният път от бота. Подозирам че просто е човек с проблеми. -- Сале (беседа) 12:23, 2 октомври 2021 (UTC)[отговор]

✔Готово Готово засега - 1 година. --Молли (беседа) 13:45, 2 октомври 2021 (UTC)[отговор]

Координация

Хаотичните ни действия като администратори според мен насърчават определени типове вандали. Мога да си представя как се заливат от смях, като гледат как един връща, друг трие, трети възстановява, четвърти пак трие, пети защитава, шести маха защитата и т.н. и т.н. Разбира се, това също е начин да бъдат надвити вандалите – стига да участват достатъчно много администратори. Ако искате да действате по този начин, действайте.

Скромното ми мнение е, че с повече координация бихме постигнали по-добри резултати с по-малко разход на енергия и време. Координацията обаче, по ред причини, не трябва да бъде публично видима пред целия свят. Има неща, които бих искал да обясня защо правя (или не правя), какво ми пречи да подобрявам бота и какво пречи на самия бот. Но ако ги опиша тук, ще издам ценни сведения за вандалите.

Според мен е важно да имаме някаква система за такава координация.

Дали ще е IRC, Дискорд, Телеграм, Сигнал, Елемент, Вайбър, Уотсап, Фейсбук, Скайп или нещо още друго, за мен няма твърде голямо значение (вече съм претръпнал от купища комуникационни платформи, макар да гледам да ги минимизирам). Докато няма, боя се, че хаотичността ще бъде неизбежна, а на мен поне в някакъв момент ще ми писне да хабя излишна енергия за бота, която можеше да бъде спестена с повече комуникация.

Разбира се, ще повторя, че „всеки админ сам за себе си“ също работи, макар и с цената на по-големи усилия. В повечето случаи това е ОК.

Слабостта се проявява при по-упоритите вандали, както бяха „помаците“ навремето. Може би помните, че по едно време всички администратори се бяха побъркали и ситуацията изглеждаше безнадеждна. Но и тогава, и сега, ако има достатъчно също луди администратори, които непрестанно да патрулират, нещата се оправят. Въпросът е дали има такива и колко дълго ще имат търпение да го правят.

Просто 2 стотинки от мен.
— Luchesar • Б/П 09:32, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]

Добра идея. Преди се координирахме в Скайп. Аз вече съм махнала всичко, освен Фейсбук. Ако направим някаква връзка там, ще е най-удобно за мен. Да не възстановявам отново някои връзки. Стига да е удобно за всички. Ако не е, ще се включа където решите. Между другото, днес получих предупреждение за опити за разбиване на паролата ми тук. Предполагам, че са тези със Сталин, точно бях изтрила, блокирала някои и защитила известно количество статии. --Молли (беседа) 09:45, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]
Аз съм ОК с Фейсбук, макар да не го харесвам по принцип. Ако и за останалите активни админи е удобно, ще направя една затворена група. Друга възможност е да видя дали някаква удобна платформа за комуникация (примерно има някои социални мрежи с отворен код), която да мога да пусна сравнително лесно и бързо, и която, най-вече, да е лесна за ползване. Ако някой има опит или идеи, пишете. За опитите за проникване -- практически сигурно е въпросният. Непублично може да си споделим и идеи как да защитим акаунтите си също.
— Luchesar • Б/П 09:56, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]

"Един сезон в ада"

Здравейте! Искам да попитам защо статията ми седи в изолатора и как мога да я публикувам? Тъй като ми трябва за много важен проект.Спряхме работата за няколко месеца и сега даже не мога да открия страницата. Изтрита ли е или аз не я откривам? — Предният неподписан коментар е направен от Rembo321 (приноси • беседа) 10:48, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]

Здравейте! Да, статията се е намирала в инкубатора. Била е изтрита на 5 август. Вероятно липсата на редакции от Ваша страна, както и непоставянето на шаблон за проверка са довели до изтриването ѝ. Ако имате нужда, бих могъл да я възстановя, за да може да продължите да работите по нея. Когато сте готов, поставете шаблон {{инкубатор-проверка}}. При възможност статията ще бъде проверена от опитен редактор. Ако отговаря на изискванията, ще бъде преместена в основното пространство. --Ted Masters (беседа) 11:15, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]
Rembo321, и не забравяйте, че за информацията в статията не е достатъчно просто да посочите източници накрая ѝ. Трябва да укажете от кой източник са взети конкретните твърдения, включително, ако е книга, от коя конкретна страница. Това е нужно за изискването информацията да бъде проверима. Можете да видите примери как се прави това в Уикипедия:Цитиране на източници.
— Luchesar • Б/П 11:22, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]
Бих желала да бъде възстановена,за да нанеса поправките. Благодаря за бързия отговор!! Rembo321 (беседа) 12:26, 8 октомври 2021 (UTC)[отговор]