Трошево

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Трошево
— квартал —
Страна Flag of Bulgaria.svg България
Област Област Варна
Община Община Варна
Част от Варна

Квартал Трошево се намира на север от Западната промишлена зона на Варна и между бул. „Владислав Варненчик“ и бул. „Сливница“. Част е от район Младост. На запад започва от Полицейската школа, а на изток стига до цирковата площадка. При влизането в гр. Варна от магистрала „Хемус“, кварталът остава от лявата страна.

В квартала се намира ОУ „Добри Чинтулов“, наблизо се намират строителните хипермаркети Практикер и Мосю Бриколаж. В жилищния комплекс на 1 декември 2007 г. отвори врати първият мол в морската столица – „Пфое Мол“. Малко повече от половин година след това отвори врати в близост до квартала и вторият мол – „Варна Мол“. До „ТЕХНОПОЛИС“ има и друга забележителност известна като „Varna Towers“, която е развлекателен център.

Кварталът е замислен като квартал от едноетажни къщи, улиците са съобразени с това. Но след 2005 г. започва мащабно строителство, което до 2010 г. ще превърне квартала в средно шестетажен. Това създава значителни проблеми, характерни за централните части на големите градове – липса на места за паркиране, претоварване на движението, унищожаване на зелените площи и дърветата, въпреки това, е добре устроен и е оценен като най-бързоразвиващия се квартал във Варна, от агенциите за недвижими имоти.

     Портал „География“         Портал „География          Портал „България“         Портал „България