Трошево

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Трошево
— квартал —
Страна Флаг на България България
Област Област Варна
Община Община Варна
Част от Варна

Квартал Трошево се намира на север от Западната промишлена зона на Варна и е заключен между бул."Владислав Варненчик" и бул."Сливница".На запад започва от Полицейската школа, а на изток стига до цирковата площадка.При влизането в гр.Варна от магистрала "Хемус", кварталът остава от лявата страна.

В квартала се намира ОУ "Добри Чинтулов", наблизо се намират строителните хипермаркети Практикер и Мосю Бриколаж, а също така и хранителният хипермаркет Пикадили [1]. В жилищния комплекс на 1 декември 2007 г. отвори врати първият мол в морската столица - "Пфое Мол". Малко повече от половин година след това отвори врати в близост до квартала и вторият мол - "Варна Мол". До "ТЕХНОПОЛИС" има и друга забележителност известна като "Varna Towers", която е развлекателен център.

Кварталът е замислен като квартал от едноетажни къщи, улиците са съобразени с това. Но след 2005 г. започва мащабно строителство, което до 2010 г. ще превърне квартала в средно шестетажен. Това създава значителни проблеми, характерни за централните части на големите градове - липса на места за паркиране, претоварване на движението, унищожаване на зелените площи и дърветата,въпреки това,е добре устроен и е оценен като най-бързоразвиващия се квартал във Варна,от агенциите за недвижими имоти.