CHiPs: Магистрални ченгета

от Уикипедия, свободната енциклопедия
CHiPs: Магистрални ченгета
CHiPs
РежисьориДекс Шепърд
СценаристиДекс Шепърд
Рик Роснър
Базиран наCHiPs сериал
В ролитеМайкъл Пеня
Дакс Шепърд
ОператорМитчъл Амундсен
РазпространителУорнър Брос
Жанркомедия, екшън
Премиера България 24 март 2017 г.
(Германия)
Времетраене100 минути
Страна САЩ
Езиканглийски
Цветностцветен
Бюджет25 млн. щ.д.
Външни препратки
IMDb Allmovie

„CHiPs: Магистрални ченгета“ (на английски: CHiPs) е американска екшън комедия по сценарий и режисура на Декс Шепърд, адаптация на телевизионен сериал от 1977 – 1983 г. със същото име, създаден от Рик Роснер. В главните роли са Декс Шепърд като офицер Джон Бейкър и Майкъл Пеня като Франк „Понч“ Поншерело, с участието и на Роза Салазар, Адам Броуди и Винсънт Д'Онофрио.

Основните снимки започват на 21 октомври 2015 година в Лос Анджелис. Филмът е пуснат на 24 март 2017 година от Уорнър Брос, получава отрицателни отзиви от критиците и натрупва 26 милиона долара в световен мащаб.

В ролите[редактиране | редактиране на кода]

Премиера[редактиране | редактиране на кода]

Първоначално от Warner Bros. Pictures насрочват премиерата на филма за 11 август 2017 година, но по-късно е зададена нова дата 5 месеца преди първоначалната – 24 март 2017 година.

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България филмът е излъчен на 18 май 2021 г. по bTV Cinema с български войсоувър дублаж на студио VMS.

  Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата CHiPs (film) в Уикипедия на английски. Оригиналният текст, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс – Признание – Споделяне на споделеното“, а за съдържание, създадено преди юни 2009 година – от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната страница, както и на преводната страница, за да видите списъка на съавторите. ​

ВАЖНО: Този шаблон се отнася единствено до авторските права върху съдържанието на статията. Добавянето му не отменя изискването да се посочват конкретни източници на твърденията, които да бъдат благонадеждни.​