Безопасен секс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Mъжките презервативи се използват, за да защитят пениса от СПИН и други много опасни заразни полови болести, но е важно другия партньор наистина да се е изследвал за всички такива болести в сегашно време с медицинско изследване, за да не излъже умишлено и зарази за една нощ партньора си.
Женските презервативи се използват за безопасен секс между жени.

Безопасен секс е полово общуване, при което рисковете от полово предавани болести, нежелана бременност или нараняване на части от тялото са сведени до минимум.

При форми на безопасен секс без проникване като мастурбацията (самозадоволяване или взаимна) или петинга рисковете за партньорите в акта са занижени, ако няма контакт между телесните им течности (вагинален секрет, сперма, слюнка).

При вагинален или анален секс най-сигурен метод е използването на презерватив. Той гарантира 98% безопасност – и за полово предавани болести, и за нежелана бременност.

Противозачатъчните помагат само за избягване на бременността, затова не се считат за предпоставка за безопасен секс. Същото важи за оралния секс без презерватив, изваждането на пениса преди еякулация и подобни.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]