Кунилингус

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Кунилингус
Кунилингус изобразен в Помпей.

Кунилингус (cunnus: вулва; lingus: език) е вид сексуално действие (доставяне на сексуално удоволствие), при което партньорът (мъж или жена) използва езика си за стимулиране на половите органи на жената.[1] В повечето случаи стимулацията се съсредоточава върху най-чувствителните зони на половия орган, като клитор и вътрешни срамни устни. Не всички жени достигат до оргазъм при кунилингус, както и не всички мъже стигат до оргазъм при фелацио.

Партньорът може да бъде както мъж, така и друга жена. Кунилингусът има за цел подготовка на партньорката за класически полов акт и/или предизвикване на оргазъм.

Женските гениталии и преди всичко вулвата и клитора, биват целувани и близани с устни и език. Вагината също може да бъде стимулирана с език. Посредством кунилингуса жената може да бъде доведена до особено интензивен (или многократен) оргазъм, тъй като се постига директно дразнение на клитора.

Съществуват най-различни практически техники за осъществяване на кунилингус, както и най-различни пози. В повечето случаи, стимулацията се съсредоточава върху най-чувствителните зони на половия орган, като клитор и вътрешни срамни устни. Позата изцяло зависи от предпочитанията на партньорите.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]