Летищен салон

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето

Летищен салон е салон, притежаван от определена авиокомпания (или съвместно опериран в случай на алианс). Много предлагат частни зали и помещения за срещи, телефон, факс, безжичен интернет или друг вид достъп до Интернет, както и други бизнес услуги, заедно с осигуряването на по-добър конфорт като безплатни напитки и леки закуски. В тези салони самолетните пътници намират по-комфортни седалки, по-тиха обстановка и по-добър достъп до клиентско обслужване, отколкото на самия терминал. Достъпът до тези салони става с карти за достъп, които най-често се дават на често пътуващи пътници.

Също така има и общи салони, осигурявани от операторите на летищата, които могат да се ползват срещу такса – дневна или дори годишна.

Повечето летищни салони са бизнес класа, но също така се предлага и международна първа класа на салоните.

Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното Лиценз за свободна документация на ГНУ   Тази страница частично или изцяло представлява превод на страницата „Airport lounge“ в Уикипедия на английски. Оригиналната статия, както и този превод, са защитени от Лиценза „Криейтив Комънс - Признание, Споделяне на споделеното“, а за статии създадени преди юни 2009 — от Лиценза за свободна документация на ГНУ. Прегледайте историята на редакциите на оригиналната статия, както и преводната страница, за да видите списъка на съавторите.