Влечугоподобен хуманоид

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

Влечугоподобните хуманоиди са същества от митологията на всички народи в Азия, Америка, Европа и Австралия.

В наши дни тези хуманоиди се срещат в научната фантастика, фентази романите, считани са за НЛОнавти (екипажа на НЛО), криптозоологията, уфологията и киното[1].

Влечугоподобните извънземни са наричани още Динозавроиди, Гущероиди, Хора-влечуги и Змиехора.

Влечугоподобните извънземни в митологията[редактиране | edit source]

В митовете и легендите на народите по цял свят се говори за боговете, които слезли на земята и приличали на змии. Те пристигнали със своите странни превозни средства, които древните не познавали. Във фолклора на народи от цял свят се разказва за анунаките, които научили хората на всичко от това как да обработват земите си до това как се водят войни.

Азия[редактиране | edit source]

В Индия се говори за Нага (नाग), което е същество живеещо под земята и приличащо на змия. В Индийските текстове от древността се говори дори за вида Сарпа (सर्प)

В Китай, Япония и Корея се говори за Драконовите царе. Това били хора, които били наполовина дракони и произлезли от семейството на драконите.

Австралия[редактиране | edit source]

Във фолклора на маорите и аборигените има истории за змиехора, които слизали от звездите, за да наблюдават как живеят хората.

Африка[редактиране | edit source]

Догоните говорят за вид божества, слезли от звездите. Те дошли от Сириус, според този народ от Африка. В своите митове, те говорят за същества, които ги научили на земеделие и занаят, а и на астрономия и други науки.

Америка[редактиране | edit source]

Бог Кетцалкоатъл. Предполага се, че е бил влечугоподобна форма на живот.

В доколумбова Америка живеели Маите и азтеките, които имали в своя фолклор разкази за същества, слезли от звездите и приличащи на змии.

В джунглите на Бразилия, индианците от племето кайапа, говорят за Беп-Коророти, който също слязъл от звездите и бил получовек, полузмия.

Европа[редактиране | edit source]

Кекропс I, митичният първи крал на Атина е бил получовек, полузмия. Това е илюстрирано на Пергамонския олтар в Пергам. Друг случай на получовек, полувлечуго е срещата на ламята в някои митове и легенди в Европа. Ламята представлявала хибрид между змия и жена.

Библията[редактиране | edit source]

В Библията в книга Битие Бог наказва змията да се влачи в прахта, което подсказва че някога тя е имала крака. Според изследователи на Библията и уфолози, става въпрос точно за змийският народ, който живеел някога на Земята.

Влечугоподобни извънземни в криптозоологията[редактиране | edit source]

Динозавроид - макет

Според криптозоолозите, ако динозаврите бяха доживели до наши дни еволюцията щеше да ги промени до същества които те наричат Динозавроиди.[2]

Криптозоолозите смятат, че в Калифорния живее Човекът гущер, който е точно динозавроид. Друго същество, за което се счита, че е от вида на влечугоподобните хуманоиди[3] е Чудовището от езерото Тетис, Канада.

Влечугоподобни извънземни в уфологията[редактиране | edit source]

Според уфолозите, тези същества са извънземен вид, който според тях обитава системата Alpha Draconis. Уфолозите наричат тези същества анунаки[4] и смятат, че те са древните астронавти, които са научили хората на всичко най-потребно за да оцелее видът.

Вижте също[редактиране | edit source]

Източници[редактиране | edit source]

  1. Влечугоподобни хуманоиди в киното
  2. Динозавроид в музея в Дорчестър.
  3. Човекът гущер
  4. Анунаки