Направо към съдържанието

Влечугоподобен хуманоид

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Влечугоподобен хуманоид
Бог Кецалкоатъл. Предполага се, че е бил влечугоподобна форма на живот.
Бог Кецалкоатъл. Предполага се, че е бил влечугоподобна форма на живот.
Характеристики
Описаниесъщества от митологията на всички народи в Азия, Америка, Европа и Австралия

Влечугоподобните хуманоиди са същества от митологията на всички народи в Азия, Америка, Европа и Австралия.

В наши дни тези хуманоиди се срещат в научната фантастика, фентъзи романите, считани са за НЛОнавти (екипажа на НЛО), криптозоологията, уфологията и киното[1].

Влечугоподобните извънземни са наричани още Динозавроиди, Гущероиди, Хора-влечуги и Змиехора.

Влечугоподобните извънземни в митологията[редактиране | редактиране на кода]

В митовете и легендите на народите по цял свят се говори за боговете, които слезли на земята и приличали на змии. Те пристигнали със своите странни превозни средства, които древните не познавали. Във фолклора на народи от цял свят се разказва за анунаките, които научили хората на всичко от това как да обработват земите си до това как се водят войни.

Азия[редактиране | редактиране на кода]

В Индия се говори за Нага (नाग), което е същество живеещо под земята и приличащо на змия. В индийските текстове от древността се говори дори за вида Сарпа (सर्प)

В Китай, Япония и Корея се говори за Драконовите царе. Това били хора, които били наполовина дракони и произлезли от семейството на драконите.

Австралия[редактиране | редактиране на кода]

Във фолклора на маорите и аборигените има истории за змиехора, които слизали от звездите, за да наблюдават как живеят хората.

Африка[редактиране | редактиране на кода]

Догоните говорят за вид божества, слезли от звездите. Те дошли от Сириус, според този народ от Африка. В своите митове, те говорят за същества, които ги научили на земеделие и занаят, а и на астрономия и други науки.

Америка[редактиране | редактиране на кода]

В Доколумбова Америка живеели маите и ацтеките, които имали в своя фолклор разкази за същества, слезли от звездите и приличащи на змии.

В джунглите на Бразилия, индианците от племето кайапа, говорят за Беп-Коророти, който също слязъл от звездите и бил получовек, полузмия.

Европа[редактиране | редактиране на кода]

Кекропс I, митичният първи крал на Атина е бил получовек, полузмия. Това е илюстрирано на Пергамонския олтар в Пергам. Друг случай на получовек, полувлечуго е срещата на ламята в някои митове и легенди в Европа. Ламята представлявала хибрид между змия и жена.

Библията[редактиране | редактиране на кода]

В Библията в книга Битие Бог наказва змията да се влачи в прахта, което подсказва че някога тя е имала крака. Според изследователи на Библията и уфолози, става въпрос точно за змийския народ, който живеел някога на Земята.

Влечугоподобни извънземни в криптозоологията[редактиране | редактиране на кода]

Динозавроид – макет

Според криптозоолозите, ако динозаврите бяха доживели до наши дни еволюцията щеше да ги промени до същества, които те наричат Динозавроиди.[2]

Криптозоолозите смятат, че в Калифорния живее Човекът гущер, който е точно динозавроид. Друго същество, за което се счита, че е от вида на влечугоподобните хуманоиди[3] е Чудовището от езерото Тетис, Канада.

Влечугоподобни извънземни в уфологията[редактиране | редактиране на кода]

Според уфолозите, тези същества са извънземен вид, който според тях обитава системата Alpha Draconis. Уфолозите наричат тези същества анунаки[4] и смятат, че те са древните астронавти, които са научили хората на всичко най-потребно, за да оцелее видът.

Вижте също[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]