Разлика между версии на „Уикипедия:Вандализъм“

Направо към навигацията Направо към търсенето
м
Премахната редакция 3642112 на 217.234.205.157 (б.)
м (Премахната редакция 3642112 на 217.234.205.157 (б.))
[http://researchweb.watson.ibm.com/history/index.htm Проучване] на [[IBM]] от [[2002]] г. показва, че по-голямата част от вандализма, извършен на англоезичната уикипедия, е връщан в рамките на пет минути (вж. [http://researchweb.watson.ibm.com/history/results.htm официалните резултати]). Въпреки това вандализмът продължава да представлява проблем за всички потребители и е добра идея когато редактирате някоя статия да проверявате последните редакции върху нея за незабелязан вандализъм, дори последната промяна да е била направена преди пет минути.
 
FicktАко euchсе Ihr Wichser von Wikipedia !!!!натъкнете на вандализъм (в някоя от формите му, описани по-долу), [[Уикипедия:Възвръщане|възвърнете страницата]] към последната и&#768; версия преди вандализма и оставете на беседата на вандала съобщение или само шаблона <code><nowiki>{{subst:вандал}}</nowiki></code>.
 
Когато възвръщате състоянието на страницата, проверявайте щателно [[Уикипедия:История на страница|историята и&#768;]], за да сте сигурни, че сте премахнали всички вандалски редакции (които понякога може да са повече и от различни сметки / [[IP адрес]]и), както и за да сте спокойни, че не сте отменили неволно и други, легитимни редакции.
604

редакции

Навигация