Кен Тейлър

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Кен Тейлър
John Perry and Ken Taylor at Philosophy Talk.jpg
Информация
Роден
1952 г. (69 г.)
Стил хард рок, хеви метъл, поп
Инструменти китара
Свързани изпълнители Супермакс“, Брайън Мей, Брус Спрингстийн, Робърт Палмър, Сали Олдфийлд, Рио Райсер, Стефан Ремлер, „Смоуки“, „Алфавил

Кен Тейлър (на английски: Ken Taylor) е международно признат и известен басист.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Роден е в Лондон предз 1952 г. Родителите му са от Ямайка. Когато е на 14 години, работи в студия и на сцената за добре известни изпълнители, сред които Джон Мейл, Джими Клиф, Дезмънд Декър и др. След като през 70-те години в Лондон са направени музикални студия, работи в тях.

Неговото име стига и до Германия, за да работи с производители като „Giorgio Moroder“. През 1978 г. свири със „Супермакс“. Година по-късно основава групата „Франкфурт Токио“. За производство на студийна музика също е работил с Брайън Мей, Брус Спрингстийн, Робърт Палмър, Сали Олдфийлд, Рио Райсер, Стефан Ремлер, „Смоуки“, „Алфавил“.

От 1993 г. е постоянен член на бенда на Петър Мафи. През 2000 г. като гост музикант на „Скорпиънс“ прави студийните записи на „Moment of Glory“ с Берлинския филхармоничен оркестър.

Неговите творчески способности му осигуряват привилегията „модел за подражание“. Участва в многобройни семинари, публикува статии и дава интервюта в списания. Той е активен като композитор и текстописец.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Биографии“         Портал „Биографии