Политическа партия МИР

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към навигацията Направо към търсенето
Политическа партия МИР
Политическа партия МИР.jpg
Ръководител Симеон Славчев
Основана 10 ноември 2018 г.;
преди 3 години
 (2018-11-10)
Сайт mirbg.bg

МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е политическа партия в България, с лидер Симеон Славчев.

История[редактиране | редактиране на кода]

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) е учредена през 2018-та година от инициативен комитет от общественици, културни дейци, млади хора, учени, интелектуалци, преподаватели във висшите учебни заведения и представители на българите в чужбина.

Партия МИР претендира, че идеологията и е на СВОБОДАТА и СПРАВЕДЛИВОСТТА.

За партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, човешките добродетели и гражданският патриотизъм – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани, но също така и като териториална идентичност, език, природа и държава.

Партия МИР е една най-младите и активни партии в България, като още на първото си участие на местните избори през 2019 г. има избран кмет в община Ботевград и избрани общински съветници в Ботевград, Благоевград, Мирково, Приморско, Созопол, Несебър, Стамболийски, Сливница, Разград, Червен бряг, Ветово, Братя Даскалови, Чирпан, Кюстендил, Силистра и Раднево.

През февруари 2020 г. партия МИР обявява за своя и за Национална кауза провеждането на честни избори в България, чрез машинно гласуване и стартира протест и палатков лагер пред сградата на Министерски съвет и успява да се пребори за въвеждането на машинното гласуване в България.

Партия МИР взима активно участие в антиправителствените протести през лятото на 2020 г., а през януари месец 2021 г. участва на консултациите за честни и прозрачни избори при президента на Република България Румен Радев.

В партия МИР е съсредоточен огромен експертен потенциал, а в екипа на партията са водещи преподаватели от всички висши учебни заведения в България, учени от БАН, финансисти, икономисти, културни дейци, представители на малкия, средния и фамилния бизнес в България.

Партия МИР се различава от другите партии и с това, че предлага конкретни, практични и ефективни решения в своята програма, които ще повишават ефективността на българската икономика и ще доведат до благосъстоянието на българските граждани.  

Партия МИР е единствена партия в България, която има приети Етични правила и норми. Тя обединява моралните, инициативните и родолюбиви българи, които не са участвали досега в управлението на страната.

Партия МИР приема Манифест чрез който предлага конкретни първи стъпки чрез които да се върне нормалността и държавността в България и които гарантират промяната в страната.  

Партия МИР подава ръка на всеки, който е загрижен за морала, интелекта и развитието на българската нация и призовава всички български граждани както в България, така и извън нея да се включат и допринесат лично със своя Морал, Инициативност и Родолюбие за възраждането на българската държава.

Местни избори[редактиране | редактиране на кода]

На местните избори през 2019 г. партия МИР има избран кмет в Община Ботевград и общински съветници в Ботевград, Благоевград, Мирково, Приморско, Созопол, Несебър, Стамболийски, Сливница, Разград, Червен бряг, Ветово, Братя Даскалови, Чирпан, Кюстендил и Силистра.

Манифест[редактиране | редактиране на кода]

На 15.01.2020 г. политическа партия МИР приема Манифест чрез който призовава всички българи да се обединят заедно да предприемат конкретни стъпки за връщането на нормалността и гарантирането на промяната в България. В своя манифест ПП МИР предлага конкретни първи стъпки чрез които да се върне нормалността в България.[1]

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

     Портал „Политика“         Портал „Политика          Портал „България“         Портал „България