Езел

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене

„Езел“ е турски сериал.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Юмер е красив мъж с добро сърце, който има двама приятели - Дженгиз и Али и неговата любима Ейшан. Той попада в затвора,най-добрите му приятели ограбват казино и натопяват Омер, но при пожар в затвора той "умира". Стар мъж на име Рамиз Караески му помага. Омер сменя лицето си и започва един нов живот, животът на Езел- човекът без минало.

На финала Езел взима Ейшан и двамата умират във влака.

Актьори[редактиране | редактиране на кода]

„Езел“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване по Нова Телевизия на 24 януари 2012 г. от 20:00, като е излъчен целият двучасов първи епизод до 22:00. От следващия ден разписанието е от понеделник до петък от 20:00 по един епизод.

Тъй като сериалът си конкурира със сериала Пепел от рози, заради ниския си рейтинг, той е свален от праймтайма и от средата на февруари е преместен по Diema Family, всеки четвъртък и петък от 22:00 по един епизод. Малко по-късно започва да се излъчва от понеделник до петък отново със същото разписание. Финалният епизод е излъчен на 15 октомври от 22:00.

На 29 октомври 2013 г. започва повторно излъчване по Нова Телевизия от 12:00.

Дублажът е на Арс Диджитал Студио. Ролите се озвучават от артистите Елена Русалиева, Силвия Русинова, Симеон Владов, Васил Бинев и Николай Николов. В някои епизодите специално участие заема Виктор Танев, за да озвучи ролята на Къванч Татлъту.