Пепел от рози (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Пепел от рози
Жанр

Драма
Романтика

Криминален
Страна Турция
Език Турски
Разпространение
ТВ Канал Kanal D
Външни препратки
Официален уебсайт
IMDb

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

"Пепел от рози" е българското заглавие на оригиналния хитов турски сериал "Каква е вината на Фатмагюл?"/Fatmagülün Suçu Ne. Красивото момиче на име Фатмагюл живее в китното село Ълдър, разположено на брега на Егейско море и курорта Чешме - западна Турция. След смърта на родителите си, Фатмагюл заживява с брат си - Рахми и снаха си Мукадес. Притеснена от хорските приказки, че е опетненена и има извънбрачна връзка, тя планира да се ожени през лятото за своят любим - Мустафа, с когото се познава от дълги години и обича с цялото си сърце. Керим е бедно момче от малък град, което заживява само, след като баща му, напуска семейството им, а майка му се самоубива.

Една вечер Фатмагюл бива нападната от 4-ма пияни младежи: Вурал, Ердоан, Селим и Керим. Това нападение обръща живота на героинята на 180 градуса, като тя бива принудена да се ожени за един от нападателите си (Керим) и да запази всичко в тайна. Селим, Вурал и Ердоан плащат за тайната и принуждават Фатмагюл да се омъжи за Керим, като това ще ги спаси от затвор.

Не след дълго Мустафа разбира за всичко и изпълнен с гняв и омраза решава да си отмъсти. Дали Мустафа ще отмъсти и всички ще разберат за вината на Фатмагюл.

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

"Пепел от рози" в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване по bTV на 24 януари 2012 г. в праймтайма на медиата като дните и часът на излъчване често се променят. Приключва на 17 декември 2012 г. Ролите се озвучават от артистите Живка Донева, Петя Силянова, Тодор Георгиев, Иван Петков и Светломир Радев.

Сезони - Излъчване в Турция[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Час на излъчване Начало на сезона Край на сезона Епизоди TV Сезон
1. сезон Четвъртък 20.00 16 септември 2010 16 юни 2011 39 2010-2011
2. сезон Четвъртък 20.00 8 септември 2011 21 юни 2012 41 2011-2012

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]