До последен дъх (сериал)

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
Емблема за пояснителна страница Вижте пояснителната страница за други значения на До последен дъх.

До последен дъх
Acı Hayat
Жанр Драма
Режисура Сонер Пехлеван
Актьори Кенан Имирзалъолу
Селин Делиратар
Оуз Галели
Ебру Коджаа
Ахмет Йенилмез
Екин Тюркмен
Мурат Сойдан
Страна Флаг на Турция Турция
Език турски
Сезони 2
Епизоди 59 (списък с епизоди)
Продукция
Продуцент(и) Осман Сънав
Времетраене 45 минути
Разпространение
ТВ Канал Show TV
bTV
Нова телевизия
Диема Фемили
Излъчване 2005 - 2007
2011 - 2012
2014
2016
Външни препратки
Официален уебсайт
IMDb

До последен дъх (на турски: Acı Hayat) е турски драматичен телевизионен сериал от 2005 година.

Главни герои[редактиране | редактиране на кода]

Име Роля Епизоди Бележки
Кенан Имирзалъолу Мехмет Косовалъ 1 - 59 В началото е годеник на Нермин Йълдъз и работи като заварчик в корабостроителницата на Керванджъолу. Прострелян е смъртоносно от хората на Сефа Керванджъолу, защото ги вижда докато пренасят наркотици. Спасен е от Рахман Мараш, който живее на гробищата и му става като баща. Мехмет решава да си отмъсти на семейство Керванджъолу заради това което са му отнели, най-вече Нермин.
Селин Демиратар Нермин Йълдъз 1 - 59 В началото е годеница на Мехмет Косовалъ и маникюристка. Отива да работи в дома на Керванджъолу и се запознава с Ендер, който започва да я преследва. Една вечер, когато проблемите между Нермин и Мехмет вече са започнали, благодарение на Ендер, той я дрогира и прекарва нощта с нея, така тя е принудена да се омъжи за него. Нермин забременява, но губи бебето си.

Ендер започва да я бие и тя иска развод, но той не може да го приеме и в опита си да убие Мехмет, прострелва Нермин. Накрая тя умира.

Оуз Галели Ендер Керванджъолу 1 - 59 Плейбой, който е имал много манекенки от Турция. Хлътва по Нермин Йълдъз и прави всичко възможно, за да е негова. През цялото време знае, че тя не го обича, но не се отказва от нея.
Ебру Коджаа Филиз Керванджъолу 1 - 59 Сестра на Ендер Керванджъолу. Влюбва се в Мехмет Косовалъ, макар отначало той да не ѝ обръща внимание. Връзката им се развива в краят на сериала, прекарват една нощ заедно и тя забременява. Накрая Мехмет остава с нея, след смъртта на Нермин.
Гьокджан Гьокмен Айсу Приятелка на Филиз Керванджъолу.
Ахмет Йенилмез Хасан 1 - 59 В началото е иманяр. Най - добър приятел на Мехмет Косовалъ, помага му в отмъщението.
Екин Тюркмен Йозлем Косовалъ 1 - 59 Сестра на Мехмет Косовалъ.
Мурат Сойдан Джелял Косовалъ 1 - 59 Баща на Мехмет Косовалъ, който е лежал в затвора преди време, защото е защитил честта си.
Мерал Орхонсай Султан Косовалъ 1 - 59 Небиологична майка на Мехмет Косовалъ. Освен него има още три деца.
Ферди Мертер Сефа Керванджъолу 1 - 56 Баща на Ендер Керванджъолу. Сред най-богатите хора в Турция, мафиот.
Анта Торос Белкис Керванджъолу 1 - 59 Майка на Ендер Керванджъолу, парализирана е през цялото време.
Тургай Тануклу Сабри Йълдъз 1 - 8 Баща на Нермин Йълдъз, който се самоубива, защото не може да приеме позора на дъщеря си.
Налан Башаран Асие Йълдъз 1 - 59 Майка на Нермин Йълдъз.
Йозлем Турхал Мюге 1 - 59 Приятелка на Нермин Йълдъз, също маникюристка. Помага на Ендер, когато той се опитва да спечели Нермин.
Гюлсевен Йълмаз Мелек 1 - 59 Сестра на Нермин Йълдъз. Съпруга на Шукрю, от който има дете.
Текин Темел Шукрю 1 - 59 Приятел на Мехмет Косовола, помага му за отмъщението. Съпруг на Мелек - сестрата на Нермин.
Угур Ташдемир Чаадаш 5 - 57 Адвокат и човек на Сефа Керванджъолу.
Мехмет Полат Бекир Карадаг 6 - 58 Отначало човек на Сефа Керванджъолу, вкаран в ареста заради мръсните поръчки на Керванджъолу решава да го предаде, като дава важни документи относно Сефа на Мехмет Косовалъ. По-късно е преследван от Сефа Керванджъолу, Шивачът нарежда на Нуман да го сплаше, и Нуман му реже пръста. По-късно Ендер Керванджъолу го наема отново. Накрая умира.
Шахин Челик Терзи - Шивача 32 - 58 Приятел на Сефа Керванджъолу, изпълнява негови поръчки. По-късно, след като Сефа е на легло и сина му Ендер поема компанията, прекъсват отношения помежду си.
Хюсеин Елмалъпънар Нуман 32 - 58 Отначало е човек на Шивача и изпълнява негови поръчки, по-късно поради несъгласия с него го напуска. След като се извинява на Мехмет Косовалъ, той го взима при него на работа.
Еркан Демирел Рахман Мараш 9 - 23 Бивш полицейски служител който живее в нелегалност, смятан за мъртъв, живее в къщичка на гробищата. Преди години успява да се спаси от Сефа Керванджъолу, който убива семейството му. Спасява Мехмет Косовалъ когато е прострелян и захвърлен на гробищата, и му става като баща. След като става известно на Сефа Керванджъолу, че е жив, е убит от хората му.
Халил Ибрахим Калайджоглу Топал Иззет 10 - 58 Човек на Сефа Керванджъолу, отговарящ за финансите на компанията му.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Това е историята на Мехмет и Нермин, които живеят в краен квартал на Истанбул. Двамата са лудо влюбени един в друг. Той е заварчик, а тя – маникюристка в известен салон. Двамата искат да се оженят и да имат свой дом, но липсата на пари им пречи да постигната така желанато щастие.[1]

Бедността е кошмарът на Мехмет и Нермин. Двамата започват да се отчуждават, защото каквото и да правят, не могат да изкарат достатъчно пари, за да имат нормален живот. Въпреки всичко Мехмет работи усърдно, за да осигури дом и семейство на любимата си.[1]

В момент на разочарование Нермин е повикана в богаташка къща да направи маникюр на известна жена. Там тя се запознава с Ендер – известен плейбой. Ендер се влюбва в красивото момиче и го прелъстява. Нермин е принудена да се омъжи за Ендер, след като прекарва една нощ с него.[1]

Сега Нермин има всичко, за което е мечтала. Но е далече от Мехмет. А той е готов на всичко, за да отмъсти на Ендер за изгубената любов.[1]

„До последен дъх“ в България[редактиране | редактиране на кода]

Сериалът започва излъчване по bTV на 27 декември 2011 г. Ролите се озвучават от артистите Биляна Петринска, Лина Златева, Здравко Методиев, Николай Николов и Георги Георгиев-Гого.

През 2014 г. започва повторно излъчване по Нова телевизия, а дублажът е записан наново. Ролите се озвучават от артистите Ани Василева, Ася Братанова, Лиза Шопова, Александър Воронов, Стефан Сърчаджиев-Съра и Димитър Иванчев.

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. а б в г „Изпепляваща любов и изгубено щастие – в новия сериал „До последен дъх” – от 27 декември по bTV“ // Ekrana.info

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]