Опасно изкушение

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Опасно изкушение
Yasak Elma
ЖанрДрама, Романтичен, Комедия
СценарийМелис Дживелек
Зейнеп Гюр
РежисураНеслихан Йешилюрт (1 – 74)
Мурат Йозтюрк (75 – 110)
Едже Ердек Кочоолу (111 – 177)
АктьориШеввал Сам
Еда Едже
Биран Дамла Йълмаз
Мурат Айген
Талат Булут
Севда Ергинджи
Oнур Туна
Шафак Пекдемир
Кузей Гезер
Баръш Калъч
Берк Октай
СтранаFlag of Turkey.svg Турция
ЕзикТурски
Сезони6
Епизоди177 (Турция)
500+ (Интернационални) (списък с епизоди)
Продукция
Изпълнителен продуцентMed Yapım
Времетраене120 – 130 минути (в Турция)
45 минути (1 – 29; 136 – 163; 165, 166, 168, 169, 171 – 179; 181 – 183; 311 –)
40 минути (30 – 108; 180; 184 – 273; 284 – 303; 309, 310)
65 – 70 минути (109 – 135; 274 – 283; 304 – 308)
110 минути (164, 167, 170) (в България)
Разпространение
ТВ КаналFOX TV
Картина16:9 (HD)
ЗвукСтерео
Излъчване19 март 2018 г. – 5 юни 2023 г.
Външни препратки
Официален уебсайт
Страница в IMDb

Опасно изкушение (на турски: Yasak Elma, букв. превод: Забранената ябълка) e турски драматичен сериал, започнал излъчването си премиерно през 2018 г.

Сюжет[редактиране | редактиране на кода]

Сезон 1[редактиране | редактиране на кода]

Ендер Аргун е влиятелна жена сред висшето общество, но тъй като е женена за богатия бизнесмен Халит Аргун. животът ѝ не е толкова хубав, колкото изглежда, защото съпругът ѝ се държи с нея ужасно. Тя иска да се разведе с него, но да запази позициите си във висшето общество. Но не това е нейната цел.Тя си има любовник, на име Синан Сайгън, за когото иска да се омъжи.

От друга страна е Йълдъз – амбициозно момиче, мечтаещо да забогатее. Йълдъз има сестра, Зейнеп, която е нейна пълна противоположност – тя е скромна и добра.

Ендер назначава Йълдъз за сервитьорка на Халит. Тя ѝ предлага 100 хиляди лири, за да съблазни Халит. Йълдъз приема предложението ѝ.

Междувременно фирмата, в която Зейнеп работи, е пред фалит. Новият купувач е Алихан Ташдемир. Всъщност Алихан е брат на втората съпруга на Халит – Зерин. Той е студен, мрачен и безчувствен. Но между двамата със Зейнеп пламва любов. Тя го променя към по-добро. Но той се плаши от връзката им, защото „не е по обвързването“ и се разделя с нея. В Истанбул се появява Джем – братът на Лял, бившата на Алихан, който се влюбва в Зейнеп, но тя не отвръща на чувствата му.

Йълдъз споделя всичко с Халит. Ендер отива в хотелската стая, където трябва да види Йълдъз и Халит заедно. Но вижда само Халит и адвокатите му. Халит принуждава Ендер да подпише молба за развод. Тя се съгласява, защото не иска да се стига до съд. Но веднага след това е изгонена от имението на Халит. Тя заживява с брат си Джанер в мизерно жилище в краен квартал на Истанбул. Те започват ожесточена война срещу Йълдъз. Само че Йълдъз, която мечтае за богатство, прави опити да съблазни Халит наистина и да се омъжи за него. С най-добрата си приятелка Шенгюл започват да правят планове как да стане така, че Халит да се ожени за Йълдъз. Плановете им са успешни и Халит и Йълдъз се женят. След това Ендер иска да ги раздели и крои зли планове. Йълдъз напуска имението и се връща при сестра си Зейнеп. А Зейнеп решава да замине, за да забрави Алихан.

Сезон 2[редактиране | редактиране на кода]

След молбите на Йълдъз, Зейнеп се връща, но пред нея отново се появяват изпитания, които отново ще попречат на любовта им с Алихан. В живота на Ендер се появяват Кая и Шахика. Кая е бившия на Ендер, но двамата са разделени от години и той е заминал за чужбина. Шахика е сестрата на Кая, тя ще иска да стане съпруга на Халит и ще се окаже зъл и безчувствен човек, който иска да провали живота на Ендер, Йълдъз и Халит. Зейнеп и Алихан се женят. Появява се и сина на Ендер и Кая – Ийт, който Ендер е дала на друга жена в деня в който го е родила. Шахика разбира, че Ийт е син на Ендер и му предлага да намери баща му, но в замяна иска той да прави това което тя му казва. Шахика разбира, че бащата на Ийт е нейния брат и решава да не му казва, за да може да го използва. Шахика предизвиква смут в отношенията на Йълдъз и Халит, като наема жена, която да каже на Халит, че Йълдъз иска да се разведе с него и че тя иска да го съблазни за да може Йълдъз да вземе пари. След това Йълдъз е изгонена от имението от Халит. По-рано същия ден Зейнеп и Алихан заминават.

Сезон 3[редактиране | редактиране на кода]

Минали са 8 месеца и Халит и Шахика са се сгодили, Йълдъз се е преместила да живее в малко село и е бременна от Халит. Всички мислят Ендер за мъртва, след като някой я удря по главата и тя пада в Босфора. Междувременно идва старият враг на Халит – Надир. Йълдъз неочаквано се появява в имението, точно когато Халит и Шахика съобщават че ще се женят. Оказва се че Ендер е жива и именно тя е накарала Йълдъз да се върне. Ендер, която е изоставила сина си като бебе, се опитва да спечели сърцето му. Надир и Ендер се съюзяват срещу Халит. Шахика започва да върти номера, като става бизнес партньор на Халит. Ийт се жени за Лила, дъщерята на Халит, по молба на Шахика и след това я изоставя, но двамата се влюбват един в друг. Ийт иска от родителите си да се оженят, за да му докажат любовта си и брака на хартия между тях се превръща в брак по любов. Халит фалира заради Шахика. Шахика се жени за Надир и го убива за да вземе акциите му. Халит си връща богатството. Йълдъз се запознава с Керим, в когото се влюбва. Керим се заклева че ще унищожи Халит.

Сезон 4[редактиране | редактиране на кода]

Зехра, дъщерята на Халит спестява пари, защото се страхува, че пак ще изпаднат в същото положение. Ийт предлага брак на Лила и тя приема. Йълдъз се връща в имението. Шахика разкрива на Кая, че съпругата му крие от него че притежава 10% от акциите и. Шахика прави всичко възможно за да раздели Кая и Ендер и успява. Халит и Йълдъз ще се женят. Йълдъз и Керим се сбогуват завинаги. На сватбата си с Йълдъз, Халит всъщност се жени за Ендер. Халит разбира, че Йълдъз обича Керим и ѝ отмъщава. Той и отнема детето. Йълдъз отива да си вземе детето, но Халит я бута и я гони. Шахика, Ендер и Йълдъз бутат Халит случайно по стълбите и той умира. Появява се Хасан Али,и неговият син Чаатай, който се влюбва в Йълдъз. Те двамата се женят. Хасан Али създава много проблеми на Ендер и Шахика. Шахика и Ендер се съюзяват срещу Хасан Али. Шахика измисля гениален план с който заблуждава Хасан Али, че е умряла. Хасан Али се жени по принуда за Ендер, но под булото се оказва Шахика. Ендер и Шахика си връщат акциите. Махмуд умира. През това време Емир, Джанер и Чаатай измислят план как да се отърват от Джансу и решават да се повтори случката с Чаатай и Джансу, само че Чаатай да е буден. След това Йълдъз ги хваща и иска да се раздели с Чаатай, въпреки, че още го обича. Джансу подпалва къщата на Хасан Али. Кая се завръща. По късно Йълдъз се оказва бременна. Докато Хасан Али празнува в къщата влиза Джансу и убива Шахика, но този път завинаги. Кая и Ендер се сближават пак. Хасан Али също умира при избухване на бомба в дома му. Там се намират също Ендер и Йълдъз. Бомбата избухва докато тримата са в една стая. Те двете обаче оцеляват.

Сезон 5[редактиране | редактиране на кода]

Разбира се, че Хасан Али загива по време на експлозията. Минали са 6 месеца и Чаатай е коренно променен. Той си има любовница и изневерява на Йълдъз. Ендер се завръща от Лондон, като уведомява брат си, че с Кая отново са се разделили. Йълдъз разбира, че Чаатай я мами и унижава него и любовницата му Кумру. В опита си да докаже, че Чаатай и изневерява Йълдъз иска Доан – бащата на Кумру, да каже, че Кумру и Чаатай са заедно. Доан обаче казва, че той обича Йълдъз. Чаатай бива изгонен от фирмата на баща си, Хасан Али. Йълдъз се настанява в къщата при Чаатай, от където си е тръгнала, решена че ще накара Чаатай да си плати. Чаатай се опитва да докаже на Кумру че я обича. Чаатай решава да помоли Йълдъз за втори шанс. Йълдъз и Доан се женят. Ендер заплашва Йълдъз, че ще я убие. Ендер и Чаатай кроят планове как да унищожат Доан. Кумру става свидетел на ужасна сцена в която съпруга ѝ – Екин пребива един мъж. Някакви мъже повреждат спирачките на колата на Чаатай. Йълдъз и Доан се скарват и Йълдъз си събира нещата от хотела в който са. Йълдъз, Ендер и Чаатай се качват в неговата кола. Оказва се, че Доан стои зад това. Той разбира, че Йълдъз се е качила в колата и ѝ казва да слезе. Спирачките на колата отказват. Колата катастрофира като пада в една пропаст. Чаатай умира, а Йълдъз и Ендер оцеляват.

Сезон 6[редактиране | редактиране на кода]

Йълдъз, след като научава за участието на Доан в автомобилната катастрофа, се оплаква срещу него и той е изпратен в затвора. Сезонът започва с 2 години времеви интервал. Дъщерята на Доан и Йълдъз – Йълдъзсу се ражда, докато Доан все още е в затвора. По-късно той е освободен, като той и Ендер се обединяват срещу Йълдъз. Завръщането на Зейнеп е шок за Йълдъз и Асуман. По-късно тя се омъжва за Енгин (брат на Хандан). Йълдъз и Доан отново се женят.

Излъчване[редактиране | редактиране на кода]

Сезон Епизоди Начало на Сезона Край на Сезона Всички епизоди ТВ сезон ТВ Канал Дата и час
1 12 19 март 2018 4 юни 2018 1 – 12 2018 FOX понеделник (20:00)
2 35 10 септември 2018 27 май 2019 13 – 47 2018 – 2019 FOX понеделник (20:00)
3 27 9 септември 2019 23 март 2020 48 – 74 2019 – 2020 FOX понеделник (20:00)
4 36 7 септември 2020 10 май 2021 75 – 110 2020 – 2021 FOX понеделник (20:00)
5 36 13 септември 2021 13 юни 2022 111 – 146 2021 – 2022 FOX понеделник (20:00)
6 31 19 септември 2022 5 юни 2023 147 – 177 2022 – 2023 FOX понеделник (20:00)

В България[редактиране | редактиране на кода]

В България сериалът стартира на 15 юли 2021 г. по bTV и завършва на 3 септември първи сезон. На 7 септември започва втори и завършва на 16 февруари 2022 г. На 17 февруари стартира трети сезон и завършва на 5 август. На 8 август започва четвърти сезон и завършва на 31 януари 2023 г. На 1 февруари стартира пети сезон. Дублажът е на студио Медия линк. Ролите се озвучават от Татяна Захова, Даниела Йорданова, Таня Димитрова (от 1-ви до 93-ти епизод, от 112-и епизод), Василка Сугарева (от 94-ти до 111-ти епизод), Георги Георгиев-Гого (от 1-ви до 81-ви епизод, от 108-и епизод), Христо Чешмеджиев (от 81-ви до 107-и епизод), Илиян Пенев (от 1-ви до 93-ти епизод, от 112-и епизод) и Иво Райков (от 94-ти до 111-и епизод).

Сезон Епизоди Начало на Сезона Край на Сезона Всички епизоди ТВ сезон ТВ Канал Дата и час
1 36 15 юли 2021 г. 3 септември 2021 г. 1 – 36 2021 г. bTV всеки делничен ден (20:00)
2 97 7 септември 2021 г. 16 февруари 2022 г. 37 – 133 20212022 г. bTV всеки делничен ден / от понеделник до четвъртък (20:00)
3 80 17 февруари 2022 г. 5 август 2022 г. 134 – 213 2022 г. bTV от понеделник до сряда / от понеделник до четвъртък (20:00)
4 100 8 август 2022 г. 31 януари 2023 г. 214 – 313 20222023 г. bTV всеки делничен ден / от понеделник до сряда (20:00)
5 96 1 февруари 2023 г. 26 юли 2023 г. 314 – 409 2023 г. bTV всеки делничен ден / от сряда до петък (20:00)

Актьорски състав[редактиране | редактиране на кода]

 • Шевал Сам – Ендер Челеби-Аргун-Ташдемир-Екинджи-Йълдъръм
 • Еда Едже – Йълдъз Йълмаз-Аргун-Куюджу-Йълдъръм
 • Талат Булут – Халит Аргун
 • Берк Октай – Чаатай Куюджу
 • Биран Дамла Йълмаз – Кумру Йълдъръм-Йондер-Челеби
 • Ердал Йозячълар – Хасан Али Куюджу
 • Несрин Джавадзаде – Шахика Екинджи-Кълъч-Куюджу
 • Мурат Айген – Доан Йълдъръм
 • Бекир Аксой – Енгин Кълъч
 • Шебнем Дьонмез – Хандан Кълъч
 • Севда Ергинджи – Зейнеп Йълмаз-Ташдемир-Кълъч
 • Емре Къзълърмак – Селим
 • Мелиса Доу – Асуман Йълмаз
 • Баръш Айтач – Джанер Челеби
 • Серкан Руткай Айъкьоз – Емир Юксел
 • Гюнеш Юнлю – Йълдъз Су Йълдъръм
 • Емир Каан Йозкан – Халит Джан Аргун/Халит Джан Куюджу 2
 • Кузей Гезер – Халит Джан Аргун/Халит Джан Куюджу 1
 • Вилдан Ватасевер – Айсел
 • Сонат Токуч – Джемал
 • Нехир Ердоан – Джулия Моран
 • Елиф Йълмаз – Тууче
 • Утку Атеш — Ата
 • Нериман Уур – Севим
 • Мурат Онук – Корай
 • Пелин Орхунер – Селен
 • Ердал Билинген – Четин
 • Шафак Пекдемир – Зехра Аргун-Кара
 • Едже Йоздикиджи – Хилял
 • Кенан Аджар – Алтай
 • Баръш Кълъч – Кая Екинджи
 • Емре Динлер – Йомер Куртоолу
 • Едже Диздар – Фейза Юстюндаа
 • Джансел Елчин – Дженк Акън
 • Ясмин Ербил – Джанан
 • Сена Йълдъз – Гамзе
 • Сойдан Сойдаш – Фидо
 • Джейхун Менгироолу – Екин Йондер
 • Едже Иртем – Мерич
 • Нихан Айполат – Арзу
 • Гюленай Калкан – Фериде Ташкън
 • Бахтияр Мемили – Седаи
 • Гамзе Атай – Гюлер
 • Хаяти Акбаш – Хаяти
 • Селин Узал – Диана
 • Нилпери Шахинкая – Джансу Йълдъръм
 • Мерт Алтънъшък – Махмут Хазнедар
 • Джан Нергис – Мерт Кара
 • Ахмет Хактан Завлак/Илбер Угар Кабоолу – Ерим Аргун
 • Айшегюл Чънар/Буче Бусе Кахраман – Лила Аргун-Екинджи
 • Догач Йълдъз – Ийт Екинджи
 • Гьокхан Алкан – Керим Инджесу
 • Гамзе Демирбелек – Рукие
 • Фарук Барман – Бюлент Йълдъръм
 • Хакан Карахан – Надир Кълъч
 • Тувана Тюркай – Лейля
 • Нилгюн Тюрксевер – Зерин Ташдемир
 • Джавит Четин Гюнер – Хилми
 • Еге Кьокенли – Ямур
 • Синан Ероолу/Ахмет Каякесен – Хакан Куртулуш
 • Онур Туна – Алихан Ташдемир
 • Ердем Кайнарджа – Дюндар
 • Толга Сала – Курбан
 • Сарп Джан Кьороолу – Кемал
 • Зейнеп Бастък – Ирем
 • Ебру Шахин – Хира
 • Йелиз Шар – Дефне
 • Гюн Акънджъ – Джем Узун
 • Къванч Касабалъ – Синан
 • Ирем Кахяоолу – Шенгюл Доан
 • Тууче Кочак – Лал Узун

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]