Василица (ски курорт): Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
мРедакция без резюме
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Василица''' ({{lang-el|Βασιλίτσα}} или ''Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας'') е [[ски]]-[[курорт]] в едноименната планина [[Василица]], [[Гърция]]. Намира се на 42 км от [[Гревена]] и 417 км от [[Атина]]. Ски-курортът разполага с 5 ски-[[лифт]]а и 16 ски-[[влек]]а. Ски-съоръженията достигат до върха на планината, който е на 2113 м [[надморска височина]], а денивилацията на ски-[[писта|писти]]те е приблизително 450 метра.
'''Василица''' е [[ски]]-[[курорт]] и [[планина]] в [[Гърция]], част от планинската верига [[Пинд]], Ном [[Гревена (ном)|Гревена]]. Планината е естествена граница между [[Македония (област)|Македония]] на север и [[Тесалия]] на юг. Намира се на 42 км от [[Гревена]] и 417 км от [[Атина]].

Ски-курортът разполага с 5 ски-[[лифт]]а и 16 ски-[[влек]]а. Ски-съоръженията достигат до върха на планината, който е на 2113 м [[надморска височина]], а денивилацията на ски-[[писта|писти]]те е приблизително 450 метра.


== Външни препратки ==
== Външни препратки ==
* {{ru икона}} [http://www.grekomania.ru/index.php?PageId=411 Василица]
* {{el икона}} [http://www.vasilitsa.com/vs/index.html Василица]



{{Планини в Егейска Македония}}
{{Планини в Егейска Македония}}
{{Портал Македония}}
{{Портал Македония}}
{{Гърция-мъниче}}
[[Категория:Ски курорти]]
[[Категория:Ски курорти]]
[[Категория:Планини в Гърция]]
[[Категория:Планини в Гърция]]
[[Категория:Ном Гревена]]
[[Категория:Ном Гревена]]
{{Егейска Македония-мъниче}}


[[en:Vasilitsa]]
[[en:Vasilitsa]]

Версия от 07:38, 6 октомври 2010

Василица (Шаблон:Lang-el или Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας) е ски-курорт в едноименната планина Василица, Гърция. Намира се на 42 км от Гревена и 417 км от Атина. Ски-курортът разполага с 5 ски-лифта и 16 ски-влека. Ски-съоръженията достигат до върха на планината, който е на 2113 м надморска височина, а денивилацията на ски-пистите е приблизително 450 метра.

Външни препратки

Шаблон:Егейска Македония-мъниче