Уикипедия:Шаблони/Начална страница

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Здравейте и добре дошли в Уикипедия, свободната енциклопедия на повече от 250 езика, която всеки може да редактира, развие и обогати. Ако не знаете откъде да започнете, препоръчваме ви да прочетете страницата Първи стъпки и Наръчника на уикипедианеца.

Първата статия в Уикипедия на български език е създадена в началото на декември 2003 година, а в момента се работи по 298 138 статии, публикувани под лиценз Криейтив Комънс - Признание - Споделяне на споделеното и Лиценза за свободна документация на ГНУ. Това означава, че те са свободни и винаги ще бъдат такива.

Допълнителна информация и полезни указания ще откриете и в портала на общността.

Из новите статии в Уикипедия:



Брестовица е село в Южна България. То се намира в община Родопи, Област Пловдив.

В една топографска карта на Европейска Турция, изработена от австрийски картографи през 1851 г., село Брестовица е нанесено като мъничка точица сред северните родопски ридове. Географската среда ни помага да прочетем 500-годишната история на селото в синтезиран вид. Нагоре, над селото, в Родопите, са закрилните височини, до които кракът на завоевателите, идващи от запад или изток по големия римски път край Марица, не може да стигне. Спасителна за брестовичани охрана са създавали и гъстите гори, обрамчили околните ридове, а откъм полето, покрай римския път, са се ширели непроходими тресавища със сплетени гъсталаци, водолюбиви дървеса, в които чужденец не е смеел да нагази. още...

  • 29 януари: Номинации Grammy Awards 2005 - Alicia Keys, U2, Green Day, Snoop Dog & Pharrell, Maroon 5 и Joss Stone. На 13 февруари ще научим имената на победителите. [1]
  • 27 януари: Днес се отбелязват 60 години от освобождаването на лагера Аушвиц.
  • 26 януари, Ирак: при катастрофа с хеликоптер и 2 нападения загинаха общо 37 войници, най-големия брой жертви, даден от съюзниците от началото на войната на 19 март 2003. При други атаки из цялата страна загинаха 11 иракчани, а над 40 души бяха ранени - между тях и 11 американски войници.
Това е общ преглед на категориите в Уикипедия по теми.

Наука

Техника и технологии

Човек

Общество

Култура

География

История

Математика

По азбучен ред


Текущи задачи
Текущи задачи