96 средно училище „Лев Николаевич Толстой“

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Направо към: навигация, търсене
96 средно училище „Лев Николаевич Толстой“
96 СОУ
Информация
Седалище София, България
Основаване 1982 г.
Вид средно училище

Министерство на образованието и науката
Навигация
Адрес ул. Никола Беловеждов 1
Сайт http://www.96sou.com/

96 средно училище „Лев Николаевич Толстой“ се намира в София, България.

Основано е през 1982 година като училище с преподаване на руски език. През февруари 1983 г. се премества в своя сграда – тогава третата в България с лъчисто отопление. Първоначално е наречено на съветския политик Леонид Брежнев; впоследствие получава името на руския писател Лев Толстой. Година по-късно се въвежда обучаване на руски език.

Разположено е на улица Никола Беловеждов 1, в ж.к. „Люлин“. Има 3 етажа и подземен етаж. Разполага с 30 класни стаи, 10 кабинета, 5 компютърни зали в мрежа с интернет, 2 физкултурни салона, спортна площадка с 8 спортни игрища за хандбал, волейбол и баскетбол, собствена фитнес зала, актова зала с професионално озвучаване и осветление, училищен стол и 2 бюфета, библиотека с над 12 000 тома литература на български, руски, английски, немски и испански езици – художествена, енциклопедична и справочна.

Училището предлага образование, съобразено с националните и европейски стандарти. Сътрудничи с училището при посолството на Русия[1]. От 2003 година е база на МОН по руски език за жк. „Люлин“.

Източници[редактиране | редактиране на кода]