Арапя: Разлика между версии

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Изтрито е съдържание Добавено е съдържание
Anthares (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Anthares (беседа | приноси)
Редакция без резюме
Ред 1: Ред 1:
'''Арапя''' '''е''' къмпинг в южната част на българското [[Българско Черноморие|Черноморие]] между курортите [[Лозенец(курорт)|Лозенец]] и [[Царево]].
'''Арапя''' '''е''' къмпинг в южната част на българското [[Българско Черноморие|Черноморие]] между курортите [[Лозенец_(Област_Бургас)|Лозенец]] и [[Царево]].


Разположен е в живописен [[залив]], заобиколен от борови и широколистни гори.
Разположен е в живописен [[залив]], заобиколен от борови и широколистни гори.

Версия от 12:37, 27 юли 2009

Арапя е къмпинг в южната част на българското Черноморие между курортите Лозенец и Царево.

Разположен е в живописен залив, заобиколен от борови и широколистни гори. Както по времето на социализма, и днес къмпингът е основно заселван с полски, чешки и български туристи през летния сезон.

Основан в средата на 60-те години на ХХ век, къмпингът привлича много туристи, които продължават да идват всяка година. За съжаление, в началото на новия век, мястото започва безразборно да се застроява. Понастоящем има три хотела, безброй бунгала, десетина заведения и няколко 3-етажни къщи за гости. Традиционният къмпинг практически не съществува. Има все още няколко парцела по 5-6 декара, функциониращи като къмпинг. Известно време името му беше сменено на "Българка". Предпочитано място за сърфистите, поради подходящото наличие на вятър.

Шаблон:България-мъниче