Делфин (къмпинг)

от Уикипедия, свободната енциклопедия

„Делфин“ е къмпинг, разположен край морския бряг в южната част на българското черноморско крайбрежие, област Бургас, община Царево.

Къмпинг „Делфин“ (в кадастралната карта на България: поземлени имоти с кадастрални идентификатори 10094.36.146 и 10094.36.147) и морският плаж „Къмпинг Делфин“ – с дължина 400 – 500 m (поземлени имоти с кадастрални идентификатори 10094.36.4 и 10094.36.5) се намират в югоизточната част на землището на село Варвара (по данни към 12 ноември 2022 г.).[1] Къмпингът е разположен непосредствено до землищната граница на намиращия се на юг град Ахтопол. По данните в топографската карта на района, на това място той се е намирал и преди 1980 г.

Плажът е със ситен пясък, крайбрежното морско дъно е плитководно.[2]

Природата съчетава широка плажна ивица, красиви скали и хълм с иглолистна гора.

Къмпингът предлага двадесет бунгала, десет от които със собствен санитарен възел, както и възможности за палатки и каравани.

Бележки[редактиране | редактиране на кода]

  1. Република България. Агенция по геодезия, картография и кадастър. КАИС – Портал за електронни услуги Кадастрална карта на България: активиране на „Виж“ → Ключови думи: (вписване на кадастрален идентификатор) → активиране на „ТЪРСИ“ (визуализира съответния поземлен имот в кадастралната карта) → в лентата с инструменти активиране на „i“ (информация за обект) → след щракване във визуализирания поземлен имот се извежда прозорец с данни за него).
  2. Голяма енциклопедия „България“, том 1, стр. 141, Книгоиздателска къща „Труд“, София, 2011 г. Статия: Ахтопол (плажът „Къмпинг Делфин“ е северната част на визирания в статията плаж с дължина 2 km)

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]